V pravkar končanem vikendu so s sezono 2013/14 pričeli tudi mladi nogometaši klubov, ki so člani prve slovenske mladinske oziroma kadetske lige. Sestava obeh lig je identična in šteje 16 klubov, ki se skozi sezono v dvokrožnem sistemu pomerijo z vsakim nasprotnikom enkrat doma in enkrat v gosteh. Najboljše moštvo po 30. krogih je okronano z naslovom mladinskega oziroma kadetskega prvaka.


V lanski sezoni so naslov mladinskega prvaka osvojili nogometaši Gorice, medtem ko so se Domžalčani veselili naslova med kadeti. V obeh starostnih kategorijah so največ lovorik osvojili nogometaši Maribora. S seštevkom osvojenih točk in danih/prejetih zadetkov klubov v obeh starostnih kategorijah ob koncu sezone dobimo skupno lestvico, ki odloča o izpadu iz elite. Tja se selijo mladinci in kadeti klubov, ki na skupni lestvici zasedejo zadnji dve mesti. Lani sta elito zapustila Mura 05 in Jarenina, njuno mesto pa sta zapolnila Dravograd in Ilirija. Skupni zmagovalec je bila Gorica, ki je osvojila le točko več od Kopra in pet več od Domžal.

V SKL so sezono odlično začeli nogometaši Olimpije, ki so v Celju s petardo odpravili Šampion in so po zaslugi najboljše gol razlike tudi na vrhu lestvice po prvem krogu. Največ zadetkov je padlo v Dravogradu, kjer je gostoval velenjski Rudar in slavil z visokih 6:2. Junak srečanja je bil Semin Omerović, ki je zabil “hattrick”. S štirimestno gol razliko so bili uspešni tudi nogometaši Brava Publikum, ki so v Dekanih slavili z rezultatom 4:0. Edini neodločen izid so videli gledalci v Kranju, kjer sta se pomerila Triglav in Koper. Zanimivo, da sta si oba kluba kot edina razdelila tudi točke v mladinski kategoriji.

Pri mladincih je najzanimivejše bilo v Novi Gorici, kjer sta se pomerila večkratna prvaka Gorica in Maribor. Domačini so bili boljši z rezultatom 1:0 in tako podali kandidaturo za še tretji zaporedni naslov v tej kategoriji. V SML po prvem krogu vrh lestvice sicer zaseda Ilirija. Novinci v ligi bodo očitno trd oreh in bodo pomemben faktor najstarejšega slovenskega kluba na končni skupni lestvici, ki bo odločala o obstanku. Podobno so bili uspešni še drugi novinci v ligi, in sicer nogometaši Dravograda, ki so maščevali poraz kadetov in proti velenjskemu Rudarju slavili s 4:2. Maribor, Krka, Šampion Celje in Dekani so sicer edini štirje klubi, katerih tako mladinci kot tudi kadetje so v prvem krogu izgubili in so na skupni lestvici še brez osvojenih točk. Nogometaši Aluminija, Brava, Gorice in Olimpije so na drugi strani bili uspešni v obeh starostnih kategorijah. Srečanje mladincev in kadetov Interblocka in Domžal je bilo prestavljeno na 4. september.

KADETI, SKL 1. krog:

ŠAMPION CELJE 0:5 OLIMPIJA LJUBLJANA
Strelci: Žiga Istenič (15), Oskar Kregar (18), Ervin Keltak (47, 75), Adnan Hajdarević (78)
GORICA 2:1 MARIBOR
Strelci: Jaša Rijavec Leban (43), Matija Urbaničič (48); Jan Grmek (75)
JADRAN DEKANI 0:4 BRAVO PUBLIKUM
Strelci: David Škrbec (20 pen, 28), Jurij Požrl (62), Jaka Lepanja (77)
ILIRIJA 0:1 CELJE
Strelci: Matic Marcius (44)
DRAVOGRAD 2:6 RUDAR VELENJE
Strelci: Matic Laznik (35), Arlind Diego Leniči (80); Semin Omerović (5, 45 pen, 81), Sinani Muhsin (18), Arjanit Saramat (70, 72)
ALUMINIJ 2:1 KRKA
Strelci: Luka Petek (11), Jan Krivec (18); Martin Kramarič (48)
NOGA TRIGLAV 1:1 KOPER
Strelci: Gaber Petric (54); Mark Gulič (21)

MLADINCI, SML 1. krog:

ŠAMPION CELJE 0:1 OLIMPIJA LJUBLJANA
Strelci: Jaka Corn (65)
GORICA 1:0 MARIBOR
Strelci: Matija Božič (37 pen)
JADRAN DEKANI 3:4 BRAVO PUBLIKUM
Strelci: Robi Gajšek (26), Vasja Starc (42), Tilen Pejić (82); Boris Vidović (33, 90+1), Nejc Koler (41), Haris Heljezović (48)
ILIRIJA 4:0 CELJE
Strelci: Domen Kozin (1), Matic Povh (27, 58), Martin Cesar (38 pen)
DRAVOGRAD 4:2 RUDAR VELENJE
Strelci: Mitja Petrej (22, 57), Davor Rogina (70), Nik Fasvald (89); Luka Danijel (16), Jure Šmigoc (89)
ALUMINIJ 3:0 KRKA

Strelci: Elvino Podbrežnik (13), Matic Vrbanec (24, 43)
NOGA TRIGLAV 2:2 KOPER
Strelci: Gašper Udovič (5), Ernest Grvala (83); Alen Krajnc (55), Marko Krivičić (90)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Mladinski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kadetski reprezentant tik pred selitvijo v Italijo

Iz dežele na sončni strani Alp se obeta še ena selitev talentiranega mladega igralca na Ap…