Mladinsko moštvo Maribora je na Ptuju izgubilo uvodno preizkušnjo mladinske lige prvakov, saj je lizbonski Sporting po zmagi z 1:3 osvojil vse tri točke. Po zadnjem sodniškem žvižgu je pred mikrofone stopil Nik Lorbek, ki je bil s predstavo moštva in svojih soigralcev kljub porazu zadovoljen.


“Izid je nekako drugačen od stanja na igrišču. Zelo sem ponosen na soigralce, dostojno smo se upirali nasprotniku, ki sodi v sam evropski vrh. Komaj čakamo na naslednje evropske preizkušnje, nova dokazovanja, da vidimo kje smo v primerjavi z ostalimi ekipami,” je po tekmi dejal Nik Lorbek, kapetan mladinskega moštva in obenem tudi strelec edinega zadetka vijoličastih na popoldanskem obračunu s Sportingom, ki je predvsem v prvem polčasu prevladoval na ptujskem igrišču: “Najprej je bilo potrebno videti, kje smo sploh v tekmi, kakšen je nasprotnik, saj ga nismo poznali. Fantje nismo imeli veliko izkušenj s takšnimi tekmami, zato samo potrebovali nekaj časa, da smo se ujeli, a smo se nato sprostili, zaigrali tako kot znamo in smo lahko s predstavo zelo zadovoljni. Morda sta nas dva zadetka malce presekala, a vseeno smo se pobrali, zabili enega in upali na točko. Ob koncu tekme smo se odprli, tretji zadetek pa je bil posledica pretiranega napada in želje po drugem zadetku, saj smo želeli izvleči točko.”

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Lorbek, sicer igralec sredine igrišča, je dobro vodil igro svojega moštva, v zaključku srečanja pa v slogu največjih mojstrov realiziral najstrožjo kazen, ki jo je priboril Florjanc: “Pri enajstmetrovkah je tako, da moraš imeti samozavest, da zaključiš. Meni se je danes posrečilo, a bi sam poudaril igro ekipe, kot pa moj zadetek. Soigralci so priborili enajstmetrovko, sam sem moral zgolj prevzeti odgovornost na svoja pleča in zabiti z bele točke.”

Mariborčani so lahko prvo tekmo izkoristili tudi za spoznavanje z evropskim nogometom, Lorbek pa je ocenil, da so bili Portugalci močnejši predvsem v fizičnem smislu: “Menim, da je nasprotnik predvsem fizično zelo močen, tudi hiter, medtem ko v nogometnem znanju ne zaostajamo veliko za njimi, saj smo tehnično in taktično odlično pripravljeni. Morda moramo malce spremeniti še pristop, ne smemo se ustrašiti nasprotnika in biti bolj samozavestni, mislim, da bo vedno bolje.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Mladinski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenci remizirali brez golov tudi proti favoriziranim Italijanom

Slovenska reprezentanca do 19 let je danes ob 12. uri odigrala drugo kvalifikacijsko tekmo…