Pa jih imamo. Vseh šest udeležencev finalnega dne na koprski Bonifiki, ki bo pokalne boje gostila 31. maja. Domžalam in Olimpiji v članski ter Pomurjem in Škalam v ženski konkurenci sta se pridružila še Maribor in ljubljanski Bravo, ki se bosta pomerila za naslov zmagovalca Mladinskega pokala.


V Mariboru sta se pomerili najvišje uvrščeni ekipi v slovenske mladinske lige z vzhoda države, domači vijoličasti in Krško. Vloga favoritov je pripadla domačim, ki so po zaslugi natančnega strela Žana Celarja ob koncu prvega polčasa prišli do vodstva. V 71. minuti je vratar nuklearcev Jan Ašič napačno ocenil let žoge ob prostem strelu Andraža Sorka, tako da je žoga končala v mreži, končni rezultat 3:0 v prid domačinov pa je s samostojnim prodorom postavil Žan Celar. Prvi finalisti so tako postali nogometaši Maribora, pred katerimi je naporen zaključek prvenstva, saj jih poleg pokala čaka še srdit boj za osvojitev mladinske trofeje, kjer za Domžalčani zaostajajo za dve točki.

Drugi polfinalni par v prestolnici je prinesel obračun prvoligaša z drugoligašem. Nogometaši Brava so gostili Bilje, člane druge mladinske lige zahod in prikazali razliko med rangoma tekmovanj. Že v sedmi minuti dvoboja je namreč Kadrić poskrbel za domače vodstvo, ki pa ga je izničil bodoči član švicarskega Lugana Abel Marc, a je Piskule že v 20. minuti jeziček na tehtnici zopet obrnil proti Ljubljančanom. Rezultat se nato dolgo ni spremenil, za miren zaključek pa je Kralj v 77. minuti zadel za Bravo in potrdil mesto v finalu.

Dvoboj Ljubljančanov in Mariborčanov nas tako čaka v velikem finalu 31. maja, ko bodo Koprčani, aktualni prvaki, pokal predali ali dvakratnim pokalnim prvakom Mariborčanom ali pa Bravu, ki na prvo trofejo še čaka.

Polfinalni tekmi Mladinskega pokala:
MARIBOR U19 – KRŠKO U19 3:0
Celar (43′, 80′), Sorko (71′)
BRAVO U19 – BILJE U19 3:1
Kadrić (7′), Piskule (20′), Kralj (77′); Marc (16′)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Mladinski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matjaž Kek na klop Mure!

Almir Sulejmanović ni več trener mladincev pri NŠ Mura. Tam ga bo zamenjal Matjaž Kek mlaj…