Kljub temu da so s tekmovanji že zaključili kadeti in mladinci, so v mariborskem klubu po zmagi v kadetskem prvenstvu, skupni zmagi v SKL in SML ter mladinskem pokalu blizu tega, da mladinska šola v vitrino doda še eno lovoriko. V finalu tekmovanja starejših dečkov, letnika 2002 ali mlajši, se Mariborčani bijejo z Domžalčani, prva tekma, odigrana v Rogozi, pa je prinesla lepo prednost vijoličastim upom.


V dvoboju zmagovalcev zahodne in vzhodne skupine lige U15 so sicer prvi zapretili Domžalčani, ko je po predložku Piška žoga končala za vrati, 13. minuta pa je prinesla vodstvo domačinov. Žan Žaler je z izjemnim predložkom našel Vipotnika, ki je z glavo poskrbel za vodstvo Mariborčanov. Že tri minute kasneje so vijoličasti podvojili prednost. Po novem predložku Žalerja je do odbite žoge prišel Ciganović in se nemudoma odločil za strel, igralno usnje pa je tudi po zaslugi nespretnosti gostujočega vratarja končalo v mreži. Kljub pritisku Domžalčanov se rezultat do polčasa ni več spremenil.

Tako kot se je zaključil prvi, se je pričel drugi polčas, s pritiskom varovancev Primoža Jeršina. Vlogo junaka tekme je prevzel domači vratar Patrik Gorenjak, ki je z nekaj izrednimi posredovanji ohranil mrežo nedotaknjeno, koncentracijo Domžalčanov pa načel ravno prav, da je svoje mojstrstvo še enkrat pokazal Žan Vipotnik. Nogometaš s Slovenskih Konjic, ki je v 26 tekmah rednega dela sezone, v katerem Štajerci niso oddali niti točke, zabil neverjetnih 58 zadetkov, si je na robu šestnajstmetrskega prostora priboril ravno dovolj prostora za preizkus svoje smrtonosne desnice. Vratar Dajčar pravih možnosti ni imel, Mariborčani pa so tudi po zaslugi Gorenjaka ohranili prednost velikih treh zadetkov za sredino povratno srečanje v Dobu.

Poraženec v trenerskem dvoboju Primož Jeršin je po tekmi za domžalsko spletno stran dejal: “Tako visok poraz zagotovo ni realen. Imeli smo več priložnosti kot Maribor. V zaključku žal nismo bili uspešni, kar so domačini s svojo kvaliteto v napadu hitro kaznovali.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Mladinski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Biljah nov koordinator mladinskega pogona

V novi sezoni bo koordinacijo celotnega mladinskega pogona zasedel Luka Cijan, s…