Mladinska selekcija Domžal nastopa v tekmovanju UEFA Youth League, v katerem se bo danes ob 18. uri omerila v povratnem dvoboju z romunskim Viitorulom. Prvi dvoboj v Romuniji se je končal brez zadetkov in bo boljši v dveh dvboojih gotovo znan nocoj.


Domžalčani bodo nastopili brez poškodovanega Matevža Femca, bo pa Darko Birjukov imel na razpolago Daria Kolobarića. Mladi domžalski upi si želijo napredovanja, kar je izpostavil tudi branilec,  Žiga Dajčman: “Stanje v ekipi je odlično. Čuti se veliko pozitivne energije, prisotna je tudi manjša trema, kar je povsem normalno, saj se takšne tekme ne igrajo vsak dan. Prepričan sem, da bomo uspeli vse prisotne dejavnike obrniti v naš prid in tako priti do želenega napredovanja.”

Dajčman se zaveda, da so iz Romunije prinesli ugoden izzid, od koder so se vrnili neporaženi, a za napredovanje bo potrebno vložiti še veliko truda: “Izidi s prve tekme je 0-0, to pa na nas oziroma na način, kako vstopiti v srečanje, ne bo imelo večjega vpliva. Zavedamo se, da bo potrebno pokazati svoj maksimum, zatresti mrežo Viitorula, ob enem pa biti pazljiv tudi v obrambnem delu igre. Nasprotnika smo v zadnjih dneh skozi številne video analize še bolje spoznali, zato nas ne sme presenetiti praktično nič. Igrati na glavnem igrišču pred takšnim številom navijačev bo zares lepo. Nadejam se, da nas bo bučna podpora s tribun še dodatno ponesla in občutno pomagala. V temu moramo vsi skupaj uživati, ter narediti vse, da pridemo v 2. krog,” je za konec dejal branilec Domžal.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Mladinski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

VIDEO: Slavje novega prvoligaša

Včeraj je Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije odločal tudi o sestavi mladinskih in kad…