Drugi dan 6. kroga 1. SML smo videli štiri odigrana srečanja, od tega dva derbija. Prvi je bil, enako kot ta vikend tudi med člani, štajerski, drugi pa sosedski dvoboj med ptujsko Dravo in kidričevskim Aluminijem.


Najbolj zanimivo srečanje je bilo prav slednje. Drava in Aluminij sta se pomerila v športnem parku v Spodnji Hajdini, ki geografsko leži ravno med obema kluboma. Domače tekme tam igrajo nogometaši Drave, ki so prvi tudi povedli. V 33. minuti so namreč po zaslugi Marka Ferka prišli do začetnega vodstva z 1:0. Le to pa ni trajalo prav dolgo, saj je bil že pet minut kasneje izid ponovno poravnal. Za goste je izenačujoči gol dosegel Gregor Mencingar. Drugi polčas se je ponovno začel po notah domačih, ki so v 63. minuti preko Filipa Janežiča zadeli za novo vodstvo z 2:1. Vendar pa se je zgodba iz prvega polčasa ponovila in gostje niso dolgo oklevali ter hitro odgovorili. Tokrat so potrebovali še minuto manj kot v prvo in v 67. postavili končnih 2:2, pod zadnji gol se je podpisal Vid Kovačec.

Štajerski derbi med Mariborom in Celjem je bil odigran na stalni lokaciji vijoličastih mladincev v Rogozi. Domači so v tekmo, na čelu z daleč najboljšim strelcem lige Žanom Vipotnikom, vstopili kot izraziti favoriti, saj so v boju za sam vrh, medtem ko so Celjani povsem pri dnu. V prvem polčasu smo videli en zadetek. Ta je končal v mreži gostov, potem ko je v 31. minuti v polno meril Nejc Ajhmajer. Tudi v drugem polčasu pa se slika ni prav nič spremenila. Maribor je še najprej prevladoval ter v 51. minuti vodstvo povišal na 2:0, zadel je Marko Brest. Na polovici drugega polčasa pa je svoj trenutek na tej tekmi dosegel tudi prvi igralec domačih. Žan Vipotnik je v 66. minuti postavil končnih 3:0 in je s 13 zadetki na šestih tekmah daleč pred vsemi na lestvici strelcev, saj imajo trije nogometaši na drugem mestu po “le” 4 zadetke.

Nogometaši Radomelj so v domačem športnem parku gostili ljubljanski Bravo. Pred tekmo so bili v primerjavi z nasprotnikom boljši za tri točke, kar so tudi tokrat dokazali na igrišču. Potem, ko v prvem delu nismo videli zadetkov, smo prvega dočakali že na samem začetku drugega. Domači so do vodstva z 1:0 prišli po najstrožji kazni, iz katere je v 50. minuti zadel Domen Ujčič. Zmago domačih z 2:0 je v 68. minuti potrdil Kristian Resanovič Kvas, Radomljani pa so se s to zmago zavihteli na 5. mesto, medtem ko so gostje iz Šiške padli na 11. mesto.

V športnem centru v Kranju so pri domačem Triglavu gostovali nogometaši iz Grosupljega. Prvi paket golov smo na tem obračunu sredine lestvice dočakali v obdobju med 19. in 21. minuto. Prvi so mrežo zatresli gostje, in sicer je bil za 0:1 natančen Nik Trček. Dve minuti kasneje pa so domači izid že izenačili na 1:1, strelec pa je bil Žan Bunić. Mreži sta mirovali vse do same končnice srečanja, ko je že kazalo na delitev točk, vendar se gostje s tem niso strinjali. V 87. minuti je namreč Žan Poljanšek zadel zadetek za 1:2 in s tem prinesel pomembne tri točke gostom. Z novim paketom treh točk so se za prav toliko odlepili od Kranjčanov in skočili na 7. mesto, kjer so z devetimi točkami izenačeni z ljubljansko Ilirijo.

Rezultati nedeljskih tekem, 6. krog 1. SML: DRAVA PTUJ : ALUMINIJ KIDRIČEVO  2:2 (1:1) Ferk 33′, Janežič 63′; Mencingar 38′, Kovačec 67′ MARIBOR : A2S CELJE  3:0 (1:0) Ajhmajer 31′, Brest 51′, Vipotnik 66′ KALCER RADOMLJE : BRAVO MASTERCARD  2:0 (0:0) Ujčič 50′, Resanovič Kvas 68′ TRIGLAV KRANJ : BRINJE GROSUPLJE  1:2 (1:1) Bunić 21′; Trček 19′, Poljanšek 87′  
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Rok R.
Naloži več novic iz Mladinski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mladi Zabukovnik okrepil Domžale

Po tem, ko je Mark Zabukovnik okrepil ekipo Celja, je do prestopa sedaj prišel še njegov m…