Danes bodo odigrani dvoboji drugega kroga državnega prvenstva mladincev. Na sporedu je šest obračunov, tekma med ekipama Aluminija in Brava je prestavljena na kasnejši termin.


V Kidričevem imajo še naprej težave povezane z izbruhom virusa Covid-19. Pred pričetkom nove sezone so v klubu zaznali pozitivne primere pri nogometaših in celotna članska ekipa je morala v obvezno karanteno. Isti scenarij je doletel tudi nekatere člane mladinske ekipe, ki so bili v stiku s članskim moštvom, tako da bodo rdeče-beli tudi v drugem krogu 1. SML počivali. Se pa v pogon ponovno vračajo mladinci Olimpije.

Olimpija je v prejšnji sezoni igrala zelo dobro in je ob prekinitvi tekmovanja zasedala prvo mesto na lestvici 1. SML. Ob dveh odigranih tekmah več so Ljubljančani imeli šest točk prednosti pred Domžalčani, a mladinski državni prvak za prejšnjo sezono ni bil razglašen. Tolažilna nagrada za zeleno-bele bo nastop v mladinski ligi prvakov, v kateri bo klub nastopil prvič. Danes bodo Ljubljančani sezono odprli z gostovanjem pri Gorici, proti kateri so na papirju veliki favoriti. Primorci so letošnjo sezono začeli zelo slabo, saj so v prvem krogu na domačem terenu izgubili proti Triglavu. Gorenjci so slavili z 0:3 in bodo danes v derbiju kroga na svojem terenu gostili Domžalčane.

V tem krogu bodo prvič na teren stopili tudi Radomljani in Koprčani. Ekipa Radomelj bo imela izredno težko delo, saj doma pričakuje vodilne Mariborčane, ki so v prejšnjem krogu Iliriji v mrežo pospravili pet žog. Koprčani bodo gostovali v Grosuplju in lovili svoje prve točke, a naloga za Primorce ne bo lahka. Novinci v ligi so namreč že v Radencih proti Muri dokazali, da bodo nevaren nasprotnik vsem in so domov odšli s polnim plenom. Na terenu je rezultat bil 2:3, vendar pa je NZS kasneje tekmo registrirala z 0:3, saj je za Prekmurce nastopil igralec brez pravice nastopa.

Tudi pri drugemu novincu, ekipi Drave, so se v prvem krogu veselili vseh treh točk. Na gostovanju v Celju so Ptujčani nekoliko presenetljivo slavili z 0:1, tokrat pa v Hajdini gostijo ranjene Muraše. Začetni udarec kroga bo odigran v Ivančni Gorici, kjer bo Ilirija ob 16. uri gostila moštvo Celja. Ljubljančani proti Celjanom niso zabili gola že šest tekem zapored.

Zaradi sklepa NZS bodo še naprej vsi obračuni odigrani pred zaprtimi vrati. Številni navijači in družinski člani igralcev bodo tako ponovno prisiljeni spremljati dvoboje za ograjami športnih objektov.

Spored 2. kroga:
Ilirija – Celje (16:00)
Radomlje – Maribor (17:00)
Gorica – Olimpija
Brinje Grosuplje – Koper
Drava Ptuj – Mura
Triglav Kranj – Domžale
Aluminij – Bravo (prestavljeno)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Mladinski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenci z otočani iz 0:2 do remija

Tretja sreda v devetem mesecu leta 2022 je bila rezervirana za tekme prvega kroga v skupin…