Nogometna reprezentanca Slovenije do 17 let je pričela s kvalifikacijami za Evropsko prvenstvo 2018. Kvalifikacijski turnir bo odigran v Belorusiji, poleg domačinov v skupini 6 nastopajo tudi vrstniki iz Francije in Kazahstana.

Kvalifikacije so slovenski reprezentantje odprli z Belorusi in vpisali prvo zmago. Slovenija je od samega začetka diktirala ritem igre, kar se je obrestovalo v 60. minuti tekme. Edini zadetek na srečanju je dosegel Nik Prelec, ki v kadetski ligi Slovenije zastopa barve Aluminija. Reprezentanca Slovenije je vpisala kar 14 poskusov proti vratom Belorusije, medtem ko je nasprotnik tekmo zaključil brez sproženega strela.

Kadetska reprezentanca Slovenije se bo 22. oktobra ob 17. uri pomerila z reprezentanco Kazahstana, medtem ko bo dvoboj s Francijo odigrala 25. oktobra, s pričetkom ob 11. uri.

Po uvodni zmagi je bil zadovoljen tudi strateg slovenske izbrane vrste, Agron Šalja: »Bili smo boljši nasprotnik, fantje so si zmago zaslužili. Ob zadetku smo imeli še nekaj lepih priložnosti, ki pa jih nismo realizirali. Zadovoljen sem tudi zaradi tega, ker smo še včeraj cel dan potovali, danes pa dobro igrali kljub temu, da se je tekma začela zelo zgodaj. Sedaj imamo dva dni do nasledje tekme, tako da se bomo skušali čim bolje regenerirati in pripraviti za naslednje preizkušnje.«

 

Belorusija 0:1 Slovenija

Prelec 60′

Igrali so: Gril, Maher, Burin, Makovec, Marc, Urbančič, Prelec, Svetlin, Simič (od 77. Novak), Mutavčič, Koritnik (od 53. Pečar)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Mladinski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vodilna zasedba mladinske lige boljša od tretjeligaša

Včeraj sta pripravljalno srečanje odigrala dva ljubljanska kluba, mladinska zasedba Olimpi…