Športni park v Rušah, sicer dom nekdanjega prvoligaša Pohorja, je danes gostil prijateljsko srečanje med U16 reprezentancama Slovenije in Makedonije, ki se v teh dneh nahaja na krajših pripravah na slovenskih tleh. Čeprav so Makedonci bili boljši tekmec v prvem polčasu in tudi na začetku drugega ter to obdobje dobili z rezultatom 0:1, pa so se v zadnjih 20. minutah varovanci Primoža Glihe pobrali in razigrali ter zabili kar štiri zadetke za preprečljivih 4:1.


Pred okrog 200 gledalci in dobrimi pogoji za igro so srečanje boljše začeli Makedonci, ki so nevarno zapretili že v osmi minuti, vendar je strel Hanija na golovi črti zaustavil eden izmed domačih branilcev. Edino priložnost domače reprezentance v prvem polčasu smo zabeležili v 15. minuti, vendar je gostujoči vratar strel iz 20. metrov brez težav ubranil. Le dve minuti kasneje pa je znova v ospredje stopil Hani, ki je v domačo mrežo pospravil predložek z desne strani ter povedel svoje moštvo v vodstvo. Makedonci so bili še naprej nevarni in nevarno prodirali po krilih ter si do konca polčasa priigrali še nekaj lepih priložnosti, ki pa jih niso znali izkoristiti.

Gostujoči igralci so imeli pobudo tudi ob začetku drugega polčasa, v 52. minuti pa so celo stresli okvir domačih vrat. Minuto kasneje so imeli še eno priložnost ob strelu od daleč, ki pa je bil premalo nevaren za povišanje vodstva. Nato pa je sledil pravi mrk Makedoncev, ki si do konca srečanja več niso priigrali niti ene resne priložnosti. Na drugi strani pa so se končno prebudili varovanci Primoža Glihe in začeli nizati priložnosti. Izid je že v 59. minuti poravnal Tim Lončarič, ki je izkoristil zmedo v gostujoči obrambi ob predložku iz prostega strela in žogo zabil pod prečko. Le nekaj minut kasneje je za nov zadetek iz prekinitve poskrbel Urban Janič, ki je ob novem predložku iz prostega strela, bil najvišji v kazenskem prostoru gostov in žogo z glavo poslal v mrežo. V 70. minuti bi za povišanje lahko poskrbel Jan Mlakar, ki se je znašel sam pred makedonskimi vrati, vendar je streljal preveč po sredini in gostujoči čuvaj mreže je strel ukrotil. Se je pa Mlakar vendarle zapisal med strelce le tri minute kasneje, ko je zabil prvi slovenski gol iz igre in zaključil lepo akcijo in podajo z desne strani. Mladi Slovenci so še naprej napadali in piko na i postavili v sodnikovem dodatku, ko je ob predložku iz kota zabil Oskar Cvetičanin, ki je v igro vstopil le nekaj minut prej.

Obe ekipi bosta odigrala še eno prijateljsko srečanje, in sicer v četrtek ob 11. uri v Kidričevem. Tako kot danes bo tudi v četrtek za vse gledalce prost vstop. Vljudno vabljeni!

SLOVENIJA 4:1 MAKEDONIJA
Strelci: Tim Lončarič (59), Urban Janič (64), Jan Mlakar (73), Oskar Cvetičanin (80+1); Agon Hani (17)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Mladinski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kadetski reprezentant tik pred selitvijo v Italijo

Iz dežele na sončni strani Alp se obeta še ena selitev talentiranega mladega igralca na Ap…