Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je sprejel spremembe koledarja in tekmovanja v 1. SML/SKL. Prvoligaške ekipe do 19 oziroma do 17 let bodo s tekmovanjem uradno pričele 3. aprila, še prej bodo odigrani zaostali obračuni jesenskega dela.


Glede na spremembe bodo mladinski in kadetski klubi, podobno kot klubi v 2. SNL, spomladanski del prvenstva odigrali z novim sistemom. Sezona v 1. SML/SKL je jeseni bila prekinjena v 10. krogu, v spomladanskem delu pa bodo odigrani še trije krogi rednega dela.

Po 13. krogu se bo tekmovanje na podlagi stanja na lestvici 1. SML in 1. SKL razdelilo na ligo za prvaka in ligo za obstanek. Prav tako bodo pred 3. aprilom bila odigrana še zaostala srečanja med 7. in 10. krogom, ki zaradi jesenske prekinitve tekmovanj niso bili odigrani v celoti. Termini teh tekem bodo predvidoma 24. marca., 31. marca. in 10. aprila. Zadnji krog v obeh ligah je predviden za 29. maj 2021.

Po jesenskem delu najbolje na lestvici 1. SML in 1. SKL kaže Domžalam, ki so vodilno moštvo v obeh kategorijah. Posledično so rumeni vodilni tudi na skupni 1. SML/SKL lestvici. V boju za obstanek bodo v nadaljevanju tekmovanja največje delo imeli ekipi Drave in Gorice.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz Mladinski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mladi nogometaš Gorice okrepil Udinese

Pri Gorici so že nekaj let znani po odličnem delu z mladimi nogometaši, saj so novogoriško…