Mladinska selekcija vijoličastih je v obračunu z vrstniki Schalkeja, v mestecu Erkenschwick, doživela visok poraz. Schalke, ki v domačem prvenstvu, na šestih tekmah svoje skupine še ni izgubil, ob petih zmagah in remiju kraljevo mordi zasedajo vrh zahodne skupine, je napolnil mrežo Maribora, ki v skupini G ostaja edino moštvo brez točk.


UEFA Youth League – drugi krog. Glavni sodnik: Mikhail Vilkov.
Erkenschwick – Stimberg stadion.
SCHALKE 04 5:0 MARIBOR
Multhaup (20′), Boyamba (26′, 41′)

Menjave
Schalke 04: Bodenröder – Čorić (61′), Platte – Schröter (65′), Darwish – Boyamba (80′)
Maribor:
Karić – Polanc (46′), Grmek – Lipušček (58′), Florjanc – Taneski (68′)

SCHALKE 04
[team1]

MARIBOR
[team2]

Vijoličasti so pogumno krenili v tekmo, a so domači v uvodu blokirali dva poizkusa Hajrića, nakar so pomudo prevzeli domači. Ti so v 12. minuti zapravili lepo priložnost, potem ko je branilec Malanga po podaji s kota streljal mimo vrat Prinega. Štiri minute zatem je za Štajerce poizkušal Hajrić, meril v okvir vrat, a je bil domači čuvaj mreže Schilder na mestu. Kot se je izkazalo na koncu, je bil Hajrićev poizkus tudi edini strel v okvir domačega gola. Domači so povedli v 20. minuti, ko je Uskoković podrl Schröter, Prinega pa je z udarcem s prostega strela premagal Multhaup. Šest minut zatem je Schalke povišal vodstvo, zadel je Boyamba, a se s tem pritisk domačih ni zaustavil. Po seriji kotov, domači so jih skozi celotno tekmo izvedli osem, od tega kar šest v prvem polčasu, je Boyamba z drugim zadetkom, po podaji Multhaupa, v zaključku prvega polčasa še povišal prednost Schalkeja in vijoličasti so na odmor odšli z visokim zaostankom.

Tudi v drugem polčasu je bil scenarij podoben prvemu, v sedmi minuti nadaljevanja je bil Boyamba blizu tretjega zadetka, a Prineg ni dovolil, da bi v njegovi mreži končala še četrta žoga. Le nekaj minut zatem je priložnost za povišanje vodstva zapravil še Schröter, za 4:0 pa je v 69. minuti po podaji Bitterja zadel Platte. Do drugega poizkusa so Mariborčani prišli v 81. minuti, a je bil Grmek v zaključku premagalo natančen. Končni izid je dve minuti zatem postavil rezervist Platte, ki je zadel še drugič na tekmi. O pričakovani premoči domačih dovolj pove tudi podatek, da je Schalke izvedel 36 nevarnih napadov, Maribor le deset. medtem ko je bilo razmerje v strelih 14 proti dve.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Mladinski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenci remizirali brez golov tudi proti favoriziranim Italijanom

Slovenska reprezentanca do 19 let je danes ob 12. uri odigrala drugo kvalifikacijsko tekmo…