V sklopu priprav za prvi del kvalifikacij za evropsko prvenstvo je slovenska  reprezentanca do 17 let odigrala še drugo prijateljsko tekmo proti vrstnikom iz Hrvaške. Prva tekma, ki je bila odigrana v Ivancu na Hrvaškem, se je končala z neodločenim izidom 1:1. Tokrat sta reprezentanci igrali na slovenskih tleh in sicer v Slovenski Bistrici.


Tekma se je odvijala v idealnem vremenu in je na tribune stadiona v Slovenski Bistrici privabila okrog sto gledalcev. Skozi celotno srečanje je bila hrvaška reprezentanca boljši nasprotnik, saj je kontrolirala igro in si tekom celotnega srečanja ustvarila več priložnosti za zadetek. Prvič so zadeli v 17. minuti, ko je žoga po strelu Marka Mrkovića v kazenskem prostoru zadela slovenskega branilca, spremenila smer in pristala v golu domačega vratarja. Druga sprememba rezultata je sledila na polovici drugega polčasa, ko se je sam pred vratarjem Janžekovičem znašel Miklić ter povišal na 2:0. Slovenci so do znižanja prišli osem minut pred koncem srečanja, ko je tolažilni gol dosegel igralec Celja, Jan Jurišič. Kljub spremembi izida, se potek srečanja ni spremenil, saj so gostje še naprej dominirali na igrišču in bi z malo sreče lahko dosegli še kakšen zadetek več.

Današnja tekma je bila generalka pred pričetkom prvega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki se bo od 23. do 28. septembra odvijalo pri nas. Tekme se bodo igrale v Bakovcih in Slovenski Bistrici, poleg naše reprezentance pa bodo na turnirju nastopale še reprezentance Madžarske, Škotske in Walesa.

U17 SLOVENIJA 1 : 2 U17 HRVAŠKA
Strelci: Jurišič (72) ; Mrković (17), Miklić (59)

Avtor: Erik Gruškovnjak

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Mladinski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kadetski reprezentant tik pred selitvijo v Italijo

Iz dežele na sončni strani Alp se obeta še ena selitev talentiranega mladega igralca na Ap…