V času novoletnih počitnic se je večina ekip odpravila na zaslužen počitek, med njih pa ne uvrščamo ekipe, ki so se od 26. do 30. decembra podile po igrišču pod Konjiško goro. V Slovenskih Konjicah je namreč potekal sedaj že tradicionalni novoletni turnir, ki ga je organiziralo domače nogometno društvo Dravinja. Kot je že v navadi so se igralci v starosti od 5 do 19 let podili po umetni travi v Športni Dvorani Slovenske Konjice.


Turnirje je odprla selekcija do 7 let, pri kateri so prvo mesto prepričljivo osvojili igralci Aluminija iz Kidričevega ter v svojih vrstah imeli še najboljšega igralca turnirja Luko Modriča Taia. Drugi finalisti so bili igralci Rogaške, ki pa se niso uspešno kosati z odličnimi nasprotniki. V tekmi za tretje mesto je NŠ Marinka Galiča s pomočjo vratarja turnirja Jake Dukariča premagala domačo ekipo. Naziv najboljšega strelca si je zaslužil Nejc Viher iz Rogaške.

V zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne pričel turnir za nogometaše do 8 let. Kot na prvem smo tudi na tem turnirju videli prevlado ene ekipe, kateri sta bili najbližje le ekipi Rogaške in NŠ Marinka Galiča.  Zmagovalno trofejo so domov odnesli igralci Drave iz Ptuja za katero je na turnirju Lucas Čeh dosegel neverjetnih 19 zadetkov. Poleg slednjega sta individualni nagradi dobila še vratar NŠ Marinka Galiča Rene Topolovec in igralec Rogaške Alban Veselaj.

Popoldne istega dne pa je že šlo zares. Prvič v letošnjem letu smo gledali nogomet v pravem pomenu besede. V kategoriji U9 je boginja Fortuna največ sreče namenila nogometašem Drave, ki so na krilih izjemnega vratarja Marka Vode uspeli premagati ostala dva finalista Krško in NK Šampion Celje med katerima je krajšo potegnila ekipa iz knežjega mesta,ki pa se lahko kljub dvema porazih v finalu pohvali z najboljšim igralcem turnirja Hugom Šelihom.

Naslednji dan smo se zbudili v zasneženo jutro, ko so se po igrišču že podili nogometaši do desetega leta. Zaradi težkih razmer je bil to najslabše obiskan turnir, a se na kakovosti to ni poznalo. Že tretjič letos je slavila NŠ Drava Ptuj, na drugo mesto se je zavihtela Bistrica, njihov Aleks Korošec je bil okronan za najboljšega strelca turnirja. Tretje mesto je zasedla domača ekipa, ki je imela v svojih vrstah najboljšega igralca turnirja Maksa Merkelca.

Popoldan je sledil turnir, kjer je nastopilo največ ekip. Največ pozornosti je pritegnilo tekmovanje za selekcijo do 13 let, saj so po zelenici Dvorane Slovenske Konjice svoje spretnosti kazali igralci iz 15 različnih klubov. Prevladovali sta ekipi Geomas Ljubljana in Aluminij iz Kidričevega, ki sta se srečali tudi v finalu. V zaključnem dejanju turnirja je ekipa sestavljena prav za ta turnir ugnala Aluminij iz Kidričevega. Geomas je v finalu na krilih dvojčkov Mitrović (NK Ilirija) in naj strelca turnirja Saša Stuparja (NK Domžale) ugnala ekipo najkoristnejšega igralca Nika Erhatiča, ki je veliko svoje energije porabil že na tekmi v polfinalu, ko se je ekipa Aluminija udarila z na koncu tretje uvrščeno ekipo Dravinje. Delo mu je otežil tudi vratar turnirja Tilen Majšler, ki pa je na koncu tekmo zapustil s sklonjeno glavo.

Četrti dan turnirja so otvorili igralci selekcije U14. Za favorite so veljali Bistričani, ki so bili vsako leto trn v peti vseh nasprotnikov na turnirju. Končali so na tretjem mestu ter domov odnesli tudi pokal za najboljšega igralca turnirja, ki si ga je prislužil Lan Vidmar. V finalu sta se med seboj udarili ekipi, ki sta si velika konkurenta tudi v ligi . To sta bila Dravinja in Dravograd. V finalu smo gledali spopad najboljšega vratarja turnirja Nejca Vovka in najboljšega strelca turnirja Jana Naraločnika, ki je turnir zaključil z devetimi zadetki. Zmagovalci so na razočaranje večine v dvorani postali Korošci, a Dravinja vendarle ni pustila slabega vtisa.

Sledil je turnir, kjer so domačini končno prišli na svoj račun, kajti do velikega finala sta prišli obe ekipi Dravinje. Težjo nalogo pri tem je imela prva ekipa, ki je bila sestavljena iz izhodnih letnikov in je morala za uvrstitev v finale premagati selekcijo igralcev iz prve slovenske kadetske lige, z imenom NK Pobrežje. Dvoboj Dravinj ni mogel preprečiti niti Ermin Grbec, igralec Celja, ki je za Pobrežje na turnirju dosegel devet zadetkov, a mreže Matica Skrbinška ni uspel zatresti. Tako sta se v finalu udarili obe ekipi Dravinje. Po 13 minutah igre je bil rezultat 4:4, zato so na vrsto stopili kazenski streli, kjer pa je ekipa sestavljena iz generacije 99 bila mirnejša in osvojila še peti zaporedni naziv najboljše ekipe na Novoletnem turnirju v Slovenskih Konjicah. Nagrado za najboljšega igralca turnirja je prejel še en od igralcev, ki se poslavlja od kadetske ekipe, Žiga Brumec.

Napočil je zadnji dan turnirja,ki je bil le še pika na i izvrstno organiziranega turnirja. Zjutraj so se med seboj udarili igralci mlajši od 15 let. Do polfinala so prišle ekipe Bistrice, Olimpije, Dravinje ter Jastrebarskega. Krajšo sta potegnila domača ekipa in igralci iz Jastrebarskega. Na tekmi za tretje mesto so naši južni sosedje odpihnili vse upe o kolajni. Glavni akter je bil Mario Šurlan, ki je dosegel enajst zadetkov. Sledil je veliki finale med ekipama Bistrice in ljubljanske Olimpije. Bistričani so bili sestavljeni izključno iz igralcev leto mlajših od konkurence, medtem ko je Olimpija na Štajersko prispela v najboljši zasedbi. Tesno tekmo so dobili Ljubljančani, za katere je ključno vlogo odigral tudi vratar Anej Mrežar. Igralci iz prestolnice so bili boljši, a je Bistričane pri življenju držala Kaja Korošec, ki je osvojila tudi naziv naj igralke turnirja in bila druga iz družine Korošec, ki je na letošnjih turnirjih pobrala kakšno individualno nagrado.

Za zadnje dejanje turnirja so poskrbeli igralci do 19. leta. Za veliko večino je ta turnir veljal za najkakovostnejšega poleg tekmovanja za igralce do 15 leta. Prvi polfinalni par je bil med Bežigradom in Veržejem. Ekipa sestavljena iz najperspektivnejših igralcev Olimpije je zanesljivo premagala Veržej, ki je na koncu s pomočjo najboljšega strelca Aleša Vrbaniča z osmimi zadetki dosegel tretje mesto. Drugi polfinalni par sta tvorila trikratni zmagovalec turnirja v Konjicah Fermopromet Zagreb in domača Dravinja, ki je po živčni končnici premagala Zagrebčane in se uvrstila v finale. V slednjem so se pomerili domačini in zasedba Bežigrada. Edini domači igralec,ki je iz slačilnice po tekmi prišel nasmejan, je bil Žan Napotnik, najboljši igralec turnirja. Ljubljančani pa so poleg zmagovalnega pokala domov odšli bogatejši še za pokal za najboljšega vratarja, ki ga je prejel Kristjan Obravac.

Tradicionalni turnir v Slovenskih Konjicah se je tako končal, organizatorji so ponovno dosegli svoj cilj in privabili veliko ljudi v športno dvorano. Vseh pet dni se je po umetni travi podilo več kot 1000 mladih nogometašev, prijavljene so bile kar 104 ekipe. Zahvala gre seveda Nogometnemu društvu Dravinja, ki je organiziral celotno tekmovanje in s tem zagotovo navdušil kakšnega novega otroka, da se odloči za nogomet, kar je seveda bistvo takšnih turnirjev.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Mladinski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mladi Zabukovnik okrepil Domžale

Po tem, ko je Mark Zabukovnik okrepil ekipo Celja, je do prestopa sedaj prišel še njegov m…