Mladinska selekcija nogometnega kluba Olimpija je ob lanski prekinitvi prvenstvene sezone zasedala prvo mesto mladinskega tekmovanja. S tem si je podmladek zmajev prislužil nastop v mladinski ligi prvakov.


Omenjeno tekmovanje je sicer tudi letos, kljub nekoliko spremenjenemu načinu tekmovanja, razdeljen na dva dela. V prvem se med sabo v identičnih skupinah pomerijo podmladki klubov, ki nastopajo v članski konkurenci, v drugem pa priložnost dobijo najboljši iz mladinskih nacionalnih tekmovanj, oboji pa se nato med sabo srečajo v osmini finala. V drugem delu letos prvič sodeluje tudi ljubljanska Olimpija, pred njo sta priložnost za sodelovanje v Uefinem mladinskem tekmovanju dobila le še Maribor in Domžale.

Po današnjem žrebu so zmaji že dobili svojega prvega nasprotnika, to je španski klub Celta Vigo. O napredovanju bo ob poznem začetku tekmovanja odločala zgolj ena tekma, ki jo bo v začetku marca, natančneje 2. ali 3., gostila Olimpija. Klub iz Galicije se je sicer prav tako kot Ljubljančani prvič uvrstila v mladinsko ligo prvakov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Rok R.
Naloži več novic iz Mladinski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Okrepitve pri mladincih Radomelj

Nogometni klub Kalcer Radomlje je danes na svoji Facebook strani predstavil sveže moči, ki…