V sredo je bila v Kranju odigrana prva finalna tekma državnega prvenstva U14 med Triglavom in Mariborom. Domači so slavili z 1 : 0, povratna tekma pa bo čez teden dni v Mariboru.


V finalu se bosta srečali zmagovalec zahodnega dela Triglav in zmagovalec vzhodnega dela Maribor. Po dveh finalnih tekmah pa bo jasno, kdo je najboljši v Sloveniji v kategoriji starejših dečkov. V starejših kategorijah sta prvaka že znana. Pri mladincih so naslov osvojili Goričani, pri kadetih pa Domžale.

V Kranju je bila odigrana prva finalna tekma državnega prvenstva za nogometaše do 14 let. Nadvse pomembno tekmo si je ogledalo veliko število ljubiteljev nogometa, med njimi je bila tudi navijaška skupina Small Faces.  Težko, naporno in nervozno srečanje so z minimalno prednostjo dobili domači varovanci trenerja Jake Kajtazoviča.

“Tekma je bila sila težka in naporna, vsebovala je veliko dvobojev, a vse to se od dveh finalistov tudi pričakuje. Lepote v igri ni bilo z nobene strani, številni gledalci niso mogli ravno uživati v igri, a na koncu smo zmagali in smo presrečni. Bitka je dobljena, vojna še ne. Moram poudariti, da so fantje predvsem v fazi obrambe zelo dobro upoštevali moja navodila. Seveda so se pripetile določene napakice, a to je pri tej starosti razumljivo. V napadu smo dobro izgledali po 15. minuti prvega polčasa, v drugem delu pa smo bili zaradi vodstva stisnjeni na lastno polovico. V fazi napada se, razen nekaj protinapadov, nismo izkazali, a imamo še veliko prostora za napredek. Na tekmi je bilo prisotne veliko nervoze. Pred tekmami v prvenstvu je v slačilnici vedno prisoten smeh, v teh dneh pred finalno tekmo pa temu ni bilo tako. Osredotočeni smo bili na priprave za Maribor in vse to je povsem razumljivo, saj je vložek velik,” je prvo finalno tekmo ocenil domači trener Jaka Kajtazovič.

Čeprav je bilo veselje starejših dečkov veliko, pa minimalna prednost enega zadetka v današnjem nogometu ne pomeni prav veliko. Trener Kajtazovič dobro ve, da povratna tekma v Mariboru ne bo lahka. Zaveda se, da bodo Mariborčani vse sile usmerili v napad, da nadoknadijo zaostanek, kajti samo zmaga prinaša naslov državnega prvaka v kategoriji starejših dečkov do 14 let. Kranjčani pa napovedujejo napadalno igro, saj se zavedajo velike priložnosti, da premagajo favorizirani Maribor in postanejo državni prvaki.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Mladinski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Katastrofalen prizor pri NK Šentjur

Vsem je dobro znana situacija, ko nezadovoljni sosedje, ki sovražijo nogomet vsako žogo, k…