Nekdanji trener kadetske (U17) in mladinske (U19) zasedbe ljubljanske Olimpije, se sedaj lahko pohvali z novo vlogo, in sicer je Boštjan Miklič pred kratkim postal vodja mladinskega pogona.


Miklič je spregovoril o ciljih, kot v klubu ocenjujejo, najboljšega kluba v državi: In prav zato so cilji vedno najvišji možni. Ne slepimo se in ne bežimo od tega. Javno povemo, da si z zmago na skupni lestvici kadetov in mladincev želimo zagotoviti igranje v Ligi prvakov v naslednji sezoni. To bi bila lepa krona za vse nas in potrditev dobrega dela ter primerne usmeritve. Če se nam uspe uvrstiti med nogometno elito, bomo lahko rekli, da smo enega od etapnih ciljev, ki smo si jih zastavili ob mojem prihodu že dosegli.

O prihodu v tabor zmajev pa je dejal: Ko te enkrat pokličejo z Olimpije, prav veliko časa za razmislek nimaš. Nisem dolgo kolebal, čeprav je šlo za drugačno funkcijo, kot sem jo opravljal v preteklosti, oziroma kot sem jo opravljal pred drugim prihodom v zmajevo gnezdo. Če sem v preteklosti deloval na travniku, so moje zadolžitve s funkcijo direktorja naše nogometne šole malce drugačne. Več časa preživim v pisarni, več se pogovarjam, več je ogledovanja tekem različnih starostnih kategorij, skavtiranja … Zanimivo delo, a priznam, da mi tu in tam spet zadiši treniranje in neposredni kontakt z ekipo. Trenutno pa imamo odlično razdeljene funkcije in obveznosti v klubu, vsak ve in pozna svoje zadolžitve. Zame osebno je zares velika čast, da sem prejel klic Olimpije. Hvala našemu vodstvu na čelu s predsednikom Adamom Deliusom, direktorjem Ivanom Barišićem in športni direktorjem Goranom Boromiso, ki so mi ponudili priložnost. Odlično sodelujemo, nihče ne “solira”, točno vemo, da delamo vsi za isti cilj – postaviti klub, v mojem primeru pa nogometno šolo, na najvišji možni nivo. Navsezadnje sem Ljubljančan, prav tako sem v preteklosti že deloval v tem klubu. Zavedam se odgovornosti, ki jo s sabo nosi tako odgovorna vloga, toda hkrati vem, da sem kos izzivom, ki so pred mano. Naredil bom vse, kar je v moji moči, da bom upravičil pričakovanja. Glavni cilj je seveda jasen: stabilizirati nogometno šolo Olimpije in dvigniti kvaliteto dela na višjo raven. Ne dvomim, da nam bo s skupnimi močmi uspelo. Smo na odlični poti, imamo že povratne informacije, da delamo dobro. Zahvala vsem trenerjem in vsem v klubu. Vidno je, da pihamo v isti rog.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Mladinski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Črnic okrepil vrste štajerskega nižjeligaša

Nekd anji slovenski reprezentant Matic Črnic se ponovno vrača na slovenske nogometne zelen…