Starejši dečki Maribora so novi državni prvaki v konkurenci do 15 let, po tem ko so s skupnim izidom 5:3 premagali branilce naslova Domžalčane. Trije zadetki prednosti so vijoličaste postavili v vlogo favorita za končno zmago, kljub nekaj nervoze in zaostanku s 3:1 pa je Vipotnik še z 61. zadetkom sezone na Mladinsko ulico 29 vrnil še eno lovoriko.


S prvim sodnikovim žvižgom se je začel pritisk domačinov, ki so poizkušali nadoknaditi velike tri zadetke zaostanka, šesta minuta pa je položaj rumenih še poslabšala. Iz kota je podal Poštrak, Matic Krašovic pa je s strelom pod prečko matiral domačega vratarja. Domžalčani so potrebovali kar pet zadetkov za osvojitev državne krone, vendar je drugi del prvega polčasa zelo dvignil možnosti varovancev Primoža Jeršina. Medtem ko je imela pri drugem in tretjem zadetku prste vmes obramba gostov, lahko vsaj pol prvega zadetka pripišemo Tomažu Kepicu, ki se je z izvrstnim preigravanjem otresel dveh branilcev in podal pred vrata, kjer je Peterka poravnal izid.

Štiri minute kasneje napaka mariborske obrambe in nov zadetek Žana Peterke. Po podaji pred vrata gostom ni uspelo izbiti žoge, kar je izkoristila štirica Domžal, ki je na eni tekmi tako dosegla več zadetkov iz igre kot v celotni letošnji sezoni. S tem pa se slabi trenutki zmagovalcev lige U15 vzhod še niso zaključili. V 26. minuti se je spet zalomilo pri izbijanju dolge podaje, veliko veselje domačim navijačem pa je prinesel Jaka Zupan. Dva zadetka sta tako Domžalčane ločila od raja ob polčasu, kar je napovedovalo razburljivih drugih 35 minut.

Toda nogometašem v rumenih dresih ni uspelo doseči nemogočega. Število zadetkov v mreži junaka prve tekme Patrika Gorenjaka se ni več spremenilo, zadnji žebelj v krsto domačih pa je v 64. minuti zabil Žan Vipotnik. Svojo drugo asistenco na tekmi je vpisal Patrik Poštrak, izjemno podajo mariborskega vezista je nov slovenski rekorder po številu doseženih zadetkov v eni sezoni hladnokrvno izkoristil in slavje vijoličnih src v Dobu se je lahko začelo.

Mladi Mariborčani so v 28. preizkušnji sezone prvič ostali brez zmage, a poraz ni pokvaril veselja varovancev trenerja Širca. Maribor je bil v konkurenci do 15 let najboljši še šestič v samostojni Sloveniji, a prvič po letu 2010.

DOMŽALE U15 – MARIBOR U15 3:2
Peterka (17., 22.), Zupan (26.); Krašovic (6.), Vipotnik (64.).

Domžale: Dajčar, Zupan, Sojer (68. Ribaš), Peterka, Stupar, Kepic, Ciglar (66. Prusnik), Pišek (68. Tomić), Medle (69. Jančar), Kurent (17. Šteblaj), Džunov. Trener: Primož Jeršin.
Maribor: Gorenjak, Žaler, Vipotnik, Krašovic, Sedej, Rantuša Lampreht, Rakun, Ciganović, Penič (49. Turičnik), Poštrak, Verdnik (69. Kompan). Trener: Danijel Širec.

U15F: Domžale – Maribor

U15F: Domžale – Maribor

Objavil/a NK Domžale dne 7. junij 2017

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Mladinski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Biljah nov koordinator mladinskega pogona

V novi sezoni bo koordinacijo celotnega mladinskega pogona zasedel Luka Cijan, s…