Novomeška Krka je novi član 1. SML/SKL, potem ko je v dodatnih kvalifikacijah na medsebojnih obračunih bila močnejša od Gorice.

Novomeščani pred povratnima obračunoma proti Primorcem niso bili v najboljšem položaju, saj je njihova selekcija do 17 let na zahodu Slovenije izgubila, medtem ko je moštvo do 19 let remiziralo. Kadeti Dolenjcev so poraz na prvi tekmi uspeli maščevati z zmago na povratni. Čeprav so Novogoričani na začetku drugega polčasa povedli, so v Novem mestu domačini najprej uspeli izenačiti, v samem zaključku srečanja pa so izkoristili prednost igralca več na terenu in prišli do pomembne zmage. Tudi na tekmi mladincev je do odločitve prišlo v drugem polčasu. Kljub temu, da je domačinom ustrezal že remi je Krka na krilih Domna Žura, ki je dosegel dva zadetka, prišla do visoke zmage s 3:0 in se je po zadnjem sodnikovem pisku zasluženo veselila uvrstitve med prvoligaše. Pri rezultatu 1:0 so gostje sicer prišli do strela z bele točke, a najstrožje kazni niso izkoristili.

V Celju so Ptujčani brez večjih težav ubranili veliko prednost s prvih dveh tekem. Po dveh domačih zmagah so kurenti na gostovanju v knežjem mestu v kadetski konkurenci sicer izgubili z 2:1, a je prednost petih zadetkov s prve tekme bila enostavno previsoka. Na tekmi mladincev sta se ekipi razšli brez zadetkov, bilo je 1:1, domačini pa so večino drugega polčasa igrali z igralcem manj na terenu.


Kvalifikacije za popolnitev 1. SML/SKL, prve tekme:
U17 Drava Ptuj – U17 Šampion Celje 6:1
U19 Drava Ptuj – U19 Šampion Celje 4:2

U17 Gorica – U17 Krka 4:3
U19 Gorica – U19 Krka 1:1

Kvalifikacije za popolnitev 1. SML/SKL, povratne tekme:
U17 Šampion Celje – U17 Drava Ptuj 2:1
U19 Šampion Celje – U19 Drava Ptuj 1:1

U17 Krka – U17 Gorica 2:1
U19 Krka – U19 Gorica 3:0

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Mladinski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pri zmajih iz prestolnice zori nov vrhunski napadalec

Medtem, ko potekajo uvodni krogi v naši elitni ligi, in ko se približuje še začetek sezone…