Mladinska liga prvakov se ni pričela po željal slovenskih prvakov do 19 let, saj so Domžalčani na gostovanju v Bernu vknjižili visok poraz. Ekipa Young Boys je proti varovancem Darka Birjukova slavila s 3:0.

Domžalčane na povratnem obračunu, ki bo na stadionu ob Kamniški Bistrici v sredo 5. oktobra, torej čaka precej težko delo v boju za napredovanje v drugi krog. V Švici so domačinom dobro parirali do sredine prvega polčasa, ko je Aljaž Strajnar prvič klonil. Tekla je 27. minuta, ko se je Miguel Chiawa odločil za strel z velike razdalje, žoga je med letom zadela še Davida Piffera ter spremenila smer, in z nekaj sreče zabil za minimalno vodstvo. Rumeni so najlepšo priložnost imeli v prvi minuti sodnikovega dodatka, ko je pri strelu bil Mitja Ilenič, toda Ardian Bajrami je vknjižil izvrstno obrambo.

Domžalčani so v drugem delu iskali pot do izenačenja in si priigrali nekaj priložnosti, v deseti minuti nadaljevanja je blizu cilja bil Nick Perc, toda Bajrami se je znova izkazal z odličnim posredovanjem in žogo odbil v kot. V 62. minuti so Švicarji rezultat podvojili, ko so lepo izigrali domžalsko obrambo, akcijo pa je uspešno zaključil Elias Maluvunu. Domžale so najbližje zadetku bile pet minut kasneje, ko je Ilenič poizkušal iz prostega strela, toda veselje mu je preprečil okvir vrat. Tretji zadetek v gostujoči mreži je padel v 79. minuti, na podoben način kot drugi. Po uspešno izigrani obrambi rumenih se je sam pred Strajnarjem znašel Maluvunu, švicarski mladinski reprezentant pa je ponujeno znal izkoristit in povišat na končnih 3:0.

U19 Young Boys – U19 Domžale 3:0 (1:0)
Chiawa (27′), Maluvunu (62′, 79′)


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Liga prvakov

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenci visoko premagali Moldavce

Po stari celini te dni potekajo kvalifikacijski turnirji reprezentanc do 19. leta starosti…