Mladinska selekcija Maribora je bila v drugem krogu mladinske lige prvakov visoko poražena na gostovanju pri Schalkeju, ki je napolnil mrežo vijoličastih. Kraljevo modri so za hrbet vratarja Damjana Prinega poslali pet žog, vijoličasti pa so na nasprotni strani igrišča sprožili vsega dvakrat.


Damjan Gajser, trener mladinskega moštva, po visokem porazu ni bil preveč razočaran, a je nekdanji reprezentant Slovenije v izjavi za klubsko spletno stran poudaril, da so Nemci izkoristili in kaznovali napake štajerskih upov, ki z ničlo ostajajo na dnu razpredelnice skupine G: “Po obetavnem začetku v prvih petnajstih minutah, ko smo si ustvarili dve polpriložnosti, dve situaciji, ki bi jih lahko boljše izkoristili, je njihov zadetek iz prostega strela spremenil celoten potek dogajanja. Potem smo v kratkem času prejeli še dva poceni zadetka na enak način, po velikih napakah ožje obrambe in ko je bil rezultat 3:0, je bila tekma končana. Potem je bilo vse skupaj samo še stvar Schalkeja, na kakšen način bodo dokončali tekmo. Kljub temu mislim, da Schalke ni toliko boljša ekipa, kot kaže končni rezultat. Ta tekma je še ena izkušnja več za ekipo. Že v drugem polčasu proti Sportingu so fantje dokazali, da zmorejo, tudi začetek današnje tekme je bil obetaven, vendar individualne napake so nas stale ogromno. Z vsako dodatno tekmo dobivamo nove izkušnje in morda se čudno sliši, toda ta rezultat ni odraz takšne razlike v kakovosti obeh ekip. Morate vedeti, da pri 3:0 to ni več ista tekma, kot na začetku.”

Vijoličaste v nadaljevanju tekmovanja čakata dve tekmi z londonskim Chelseajem, 21. oktobra najprej v gosteh, 5. novembra pa še doma, takrat predvidoma v Lendavi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Mladinski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Köln v primeru Čuber Potočnik že napovedal pritožbo na CAS

Kot smo že poročali, je FIFA včeraj sprejela odločitev v primeru prestopa obetavnega slove…