Vsak niz se enkrat konča, tudi niz štirih zaporednih zmag Avispe, ki jo uspešno vodi koroški strateg Marijan Pušnik, je prekinjen. Moštvo iz Fukuoke je moralo priznati premoč tretjeuvrščenemu moštvu lige Yamagi.


Varovanci trenerja Pušnika so dobro krenili v obračun in v 35. minuti srečanja tudi povedli, prvič v letošnji sezoni se je med strelce vpisal Shunsuke Tsutsumi. Vodstvo ‘os’ iz Fukuoke ni trajalo prav dolgo, saj je domače moštvo hitro poravnalo izid. V 41. minuti srečanja je bil natančen Tomoya Inuaki. medtem ko je za zmago domačega moštva v 74. minuti srečanja zadel Hiroki Yamamoto. Avispa je po sedmem porazu izgubila eno mesto in po polovici sezone zaseda odlično šesto mesto. Dosežek, ki ga je le malokdo pričakoval…

Z mladinskim moštvom South Melbourna je izgubil tudi Saša Kolman. Tudi Kolman je s svojim moštvom sestavil niz treh tekem neporaženosti, a moral tokrat na domačem igrišču priznati premoč ekipi Green Gully. Moštvo tretjeuvrščenega Gullyja je Melbournu zadalo že deveti poraz v letošnji sezoni, ekipa stratega Saše Kolmana pa je v primerjavi z zadnjim krogom izgubila dve mesti in se po šestnajstih krogih nahaja na desetem mestu štirinajstčlanske lestvice.

Že prejšnji teden smo pisali, da je Robert Pevnik službo našel na Poljskem, kjer bo vodil tretjeligaško Legionovio, novo zaposlitev pa ima tudi Jože Prelogar, ki je bil v preteklosti tudi pomočnik selektorja Branka Oblaka. Prelogar bo v novi sezoni vodil SAK (Slovenski atletski klub) iz Celovca.

TRENER KLUB LIGA TEKMA MESTO/KROG/TOČKE
Oliver Bogatinov Al Hilal U17 Liga U17 (SAU) Konec sezone.
Iztok Kapušin Bistra 3. HNL center (HRV) Konec sezone.
Matjaž Kek Rijeka 1. HNL (HRV) Konec sezone.
Saša Kolman S. Melbourne U20 NPL Victoria U20 (AVS) S. Melbourne U20 1
Green Gully U20 2
10/16/17
Darko Milanič Sturm Graz Bundesliga (AVT) Konec sezone.
Robert Pevnik Legionovia II liga (POL) Konec sezone.
Jože Podlogar SAK Celovec Regionalliga Mitte Konec sezone.
Marijan Pušnik Avispa Fukuoka J. League 2 (JPN) Yamaga 2
Avispa Fukuoka 1
6/21/32
Sandi Sejdinovski Al Hilal U19 Liga U19 (SAU) Konec sezone.
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kje bo kariero nadaljeval Žan Rogelj?

Nekdanji nogometaš Triglava, ki je poleti 2019 zapustil Slovenijo, že tretjo sezono zapore…