V evropskem Mariboru je bil pomemben člen na sredini igrišča tudi Željko Filipović. Ljubljančan, ki je dočakal priložnost tudi v reprezentanci, se po odhod izpod Kalvarije ni uspel ustaliti, saj je v dveh letih zamenjal pet klubov.


V nedavnem intervjuju za časnik EkipaSN se je Filipović dotaknil situacije v Mariboru, ob tem pa ni varčeval z ostrimi besedami:

“Niti malo me ne preseneča, da je Maribor na četrtem mestu. Tam v tem trenutku ne vidim nikakršne kakovosti. Vsa čast fantom, nikogar ne želim užaliti ali zmerjati, toda enostavno ne vidim kakovosti. Vedel sem, da bo tako, da bo Maribor imel težave. Če si najboljši v Celju, Zavrču ali v katerem tretjem klubu – z vsem spoštovanjem –, še ne pomeni, da boš prišel v Maribor in naredil razliko. To tako ne gre. Maribor je specifičen klub. Ti moraš biti zanj psihično pripravljen, tam pa so trenutno fantje – če bi jim sploh lahko rekel fantje – bolj tako. A takšne fante so navijači želeli. Takšne, ki gredo ob devetih zvečer spat in so pridni. Potem so pa tudi na igrišču – pridni. In si ne upajo ničesar.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od V.U.
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rožman in Gnezda Čerin po podaljšku, napredoval tudi Šporar

Včeraj so slovenski legionarji igrali v kvalifikacijah za uvrstitev v Ligo evropa, vsi slo…