Andraž Šporar v slovaški Fortuna ligi trese kot za stavo. Na zadnjih dveh tekmah je vroči napadalec zadel kar petkrat in se trenutno nahaja pri številki 29. To pomeni, da ima pred zadnjim krogom slovaškega državnega prvenstva priložnost, da se zapiše v zgodovino.


Šporar, ki je leta 2016 zapustil Zmajevo gnezdo in se odpravil v širni svet, je po neuspeli avanturi v Baslu zopet našel pravo zmajevsko formo. In to kakšno! Bratislavski Slovan, pri katerem blesti Ljubljančan, si je že pred časom zagotovil naslov slovaškega državnega prvaka, sam pa je daleč najboljši strelec lige. 

Nekdanji kapetan Olimpije je krog pred koncem zbral že neverjetnih 29 zadetkov in je s tem z naskokom najuspešnejši strelec prvenstva. A to še zdaleč ni vse. V slovaški prestolnici priljubljeni Ljubljančan je s tem ogrozil absolutni rekord slovaške lige po številu zadetkov v eni sezoni.

Šporar je v vseh tekmovanjih zadel kar 33-krat, od tega 29 v prvenstvu. Pri okroglih 30 zadetkih se je davnega leta 1996 ustavil nekdanji slovaški napadalec Robert Semenik. Špoki se je na zadnji tekmi proti Zemplinu, ki se je končala z rezultatom 2:2, podpisal pod oba zadetka. Če bi na zadnji tekmi sezone ponovil ta dosežek, bi postal absolutni rekorder in se zapisal v zgodovino slovaškega klubskega nogometa. 

Novopečeni slovaški prvaki bodo zadnjo tekmo sezone naslednji konec tedna odigrali proti mizernemu klubu Sered. To je za slovenskega napadalca odlična priložnost, da svojo odlično sezono krona še z enim vrhunskim rezultatom. Ker se bližajo tudi naslednje kvalifikacijske tekme slovenske državne reprezentance, si vsi želimo, da bo slovenska številka 9 svojo zastrašujočo strelsko formo prenesla tudi v majico z državnim grbom.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Vitan Hodnik
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matavž in njegov klub v pokalnem finalu ugnali fante Andreja Razdrha

Sezone se na stari celini počasi končujejo. Tudi igralci so že načeti in željni oddiha, da…