Med številnimi nogometnimi prvenstvi po Evropi, ki so prekinjena zaradi svetovnega prvenstva v Katarju, spada tudi grška superliga. Na jugu balkanskega polotoka v letošnji sezoni blesti Panathinaikos na slovenski pogon.

Atenčani so si s pomočjo trojice reprezentantov Slovenije – Adamom Gnezdo Čerinom, Andražem Šporarjem in Benjaminom Verbičem – po odigranih trinajstih krogih priigrali že lepih osem točk naskoka pred zasledovalci. Panathinaikos je v dosedanjem delu sezone izgubil le dve točki!

Odlična serija rezultatov je temperaturo v zelenem delu Aten dvignila do vrelišča, tisti najbolj optimistični navijači pa že hladijo penino v upanju, da bo Panathinaikos spomladi prekinil dolgoletno sušo in po trinajstih letih ponovno slavil naslov grškega prvaka. S to mislijo se v času premora, ta se je pričel 14. novembra in bo trajal vse do 21. decembra, zavzeto na nadaljevanje sezone pripravlja tudi pisana mednarodna falanga, katero uspešno vodi srbski trener Ivan Jovanović.

Panathinaikos se trenutno nahaja na krajših pripravah na Cipru, kjer je včeraj odigral pripravljalni obračun proti Pafosu. Nekdanji klub Darka Milanića je po odhodu primorskega stratega očitno našel pravi ritem, saj v ciprskem državnem prvenstvu brez poraza zaseda vrh lestvice. Ciprčani so se na svojem terenu dobro zoperstavili tudi proti grškemu velikanu. Po številnih priložnostih na obeh straneh je Pafos v zaključku prvega polčasa prišel do dvojnega vodstva, oba zadetka pa sta vredna ogleda (posnetek spodaj). V drugem delu so Grki opravili številne menjave, po uri igre je ob peterici nogometašev teren zapustil tudi Šporar, v igro je med drugimi prišel Verbič. Slovenski reprezentant se je kmalu izkazal z dobro potezo, ko je preigraval po levi strani in prodrl v domači kazenski prostor in nato izsilil najstrožjo kazen. Strel z bele točke je sam uspešno zaključil. Le minuto kasneje je Verbič sodeloval tudi pri izenačujočem zadetku, ko je v kazenskem prostoru lepo podal za končnih 2:2.

Pafos – Panathinaikos 2:2 (2:0)
Valakari (39′), Jefte (45′); Verbič (78′ 11m), Kryparakos (79′)


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kadrić debitiral z zmago

Naš nekdanji mladi reprezentant Haris Kadrić, se od minulega poletja nahaja v Srbiji. Najp…