V Turčiji je bila sinoči odigrana tekma turškega superpokala med zmagovalcem turškega prvenstva Besiktasem in pokalnim zmagovalcem Konyasporjem, za katerega je nastopil tudi slovenski reprezentant Nejc Skubic. 


Kljub številnim uveljavljenim igralcem v ekipi Besiktasa, npr. Ricardo Quaresma, Pepe in Ryan Babel, je v vodstvo v 33. minuti prešla ekipa slovenskega branilca.  V drugem polčasu so nato črno-beli iz Carigrada preko Tosuna prišli do izenačenja in vse je kazalo, da zmagovalec v rednem delu ne bo znan. Nato pa je Pepe, nova okrepitev Besiktasa, nepravilno zaustavil prodirajočega Jonssona, sodniku ni preostalo drugega kot, da pokaže na belo točko. Odgovornost je prevzel Skubic, vratarja poslal v napačno smer in poskrbel za veliko veselje pristašev kluba iz Anatolije ter še za drugo pokalno lovoriko v letošnjem koledarskem letu.

Z naslednjim tednom vrata odpira tudi turško prvenstvo, v katerem bodo poleg Skubica našo deželo predstavljali še Etien Velikonja, Miral Samardžić, Rajko Rotman, Boban Jovič in Sašo Fornezzi. 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kek zaradi poškodb vpoklical novega branilca

Slovenska reprezentanca bo v četrtek začela boj za uvrstitev na Euro 2024. Prvi nasprotnik…