V letošnji sezoni se lahko Slovenci pohvalimo s s štirimi legionarji, ki na Poljskem igrajo vidno vlogo v klubih, ki se borijo za vrh Ekstraklase. Tudi v tem krogu smo videli na Poljskem slovenski zadetek, ki pa ga ni dosegel Saša Aleksander Živec, igralec Piasta, vodilne ekipe poljskega prvenstva. Novogoričan je sicer skupaj z Urošem Korunom prisostvoval pri zmagi njegove ekipe z 2:1 proti Lechii iz Gdanska, s katero se je Piast še utrdil na vrhu lestvice, kjer jim sledi Pogon.


Na četrtem mestu Ekstraklase pa najdemo spečega velikana, Wislo iz Krakowa, za katero v letošnji sezoni igra tudi Denis Popović. Celjan z desetico na hrbtu je skupaj z Bobanom Jovićem začel tudi tekmo devetega kroga, v katerem se je Wisla v gosteh pomerila z Podbeskidziem iz Bielsko-Biele, štirinajstouvrščeno ekipo poljskega prvenstva. Razlika v kvaliteti se je pokazala že v prvih tridesetih minutah, ko so varovanci Kazimierza Moskala preko Brozeka prišli do vodstva z 2:0, pred koncem prvega dela igre pa je zadel tudi Popović. Bivši igralec Celja in Kopra je Zubasa matiral z izvrstno izvedenim prostim strelom z roba kazenskega prostora, ko je domačo mrežo zatresel tudi s pomočjo leve vratnice, s tem pa postavil tudi izid prvega polčasa, 3:0. V nadaljevanju so igralci iz mesta ob Visli zadeli še trikrat in tako slavili najvišjo zmago v letošnji sezoni Ekstraklase.

“Po devetih mescih nam je končno uspelo zmagati tudi v gosteh in upam, da se ta niz ne ponovi več . V Bielsko-Bielo smo prišli, da pokažemo kaj znamo in to nam je uspelo. Bili smo boljši od nasprotnika in upam, da se bo naša forma nadaljevala,” je po tekmi poljskim medijem zaupal Popović.

https://www.youtube.com/watch?v=JvUMKBgudQM&feature=youtu.be&t=185

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kurtić in Turk bosta sodelovala z italijanskim zvezdnikom

Slovenski reprezentant Jasmin Kurtić in njegov mlajši rojak Martin Turk bosta v novi sezon…