Dvajseti krog avstrijske Bundeslige je postregel s slovenskim dvobojem v Hartbergu, kjer je pred več kot pet tisoč gledalci gostoval dunajski Rapid. Tekma med domačim Hartbergom in gostujočim Rapidom se je končala brez zmagovalca, z rezultatom 2:2, na vsaki strani pa sta celotni dvoboj odigrala Slovenca.


Za Štajerce je ponovno bil zelo učinkovit član slovenske reprezentance Rajko Rep, ki se je tik ob zaključku prvega polčasa izkazal z izenačujočim zadetkom za 1:1. Devetindvajsetletnik je ponovno bil v ospredju v 74. minuti, ko je iz kota poslal odličen predložek v gostujoči kazenski prostor, kjer se je najbolje znašel Luckeneder in Hartberg povedel v vodstvo ter se tako odložil ekipi za avtogol, pod katerega se je podpisal v 40. minuti prvega dela. V samem zaključku so ob predložku iz kota bili uspešni tudi zeleno-beli iz Dunaja, globoko v sodnikovem dodatku je za končnih 2:2 poskrbel Kara.

Je pa svoj drugi nastop v dresu Rapida vpisal član slovenske mlade reprezentance Dejan Petrovič, ki je 32-kratne avstrijske prvake okrepil med zimskim prestopnim rokom. Nekdanji član Aluminija je za dunajsko moštvo tekmo prvič začel v začetni postavi ter je na terenu preživel vseh 90. minut igre.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Jan Gorenc nov legionar

Šele dobro se je zaključilo naše državno prvenstvo in že so si mnogi nogometaši našli novo…