Čeprav je v času svetovnega prvenstva v Katarju večina evropskih nogometnih lig na “prisilnem” počitku, pa to še zdaleč ne drži za turško drugo ligo. Tam je včeraj bil na sporedu izmirski derbi med ekipama Göztepe in Altay, ki si ga bo slovenski legionar v domači vrsti dodobra zapolnil.

V tretjem največjem mestu v Turčiji, Izmir ima dobre tri milijone prebivalcev, že drugo sezono igra David Tijanić. Petindvajsetletnik je Göztepe okrepil julija lani, a mu s soigralci kluba ni uspelo obdržati med elito. Ne preveč blestečih predstav moštvo kaže tudi med drugoligaško konkurenco, v kateri so mu trenutno usojena mesta v spodnji polovici lestvice. Tam se nahaja tudi mestni tekmec Altay in tudi iz tega razloga scen, ki jih je včeraj bila priča turška javnost, ni bilo za pričakovati. Posebej ob dejstvu, da obračun med Göztepejem in Altayem sploh ne predstavlja največjega in najbolj vročega mestnega derbija v Izmirju.

Včerajšnji dvoboj pred 20-tisoč glavo množico na modernem stadionu Gürsela Aksela, Tijanić je priložnost dobil od prve minute, se je odvijal do sredine prvega polčasa, vse do šokantnih scen, ki ne sodijo na nogometne zelenice. Tekma se je odvijala do 25. minute, nato pa je eden izmed gostujočih navijačev, ta je po poročanju turških medijev bil pridržan, v smeri domače tribune naciljal raketo, ki je z veliko hitrostjo v glavo zadela navijača Göztepeja. Ta je utrpel težje poškodbe spodnjega dela obraza, ob tem pa bi naj bila lažje poškodovana še dva otroka, ki sta se znašla v neposredni bližini. Srečanje je nemudoma bilo prekinjeno, da bi lahko reševalci nesrečniku, ki ni v smrtni nevarnosti, pomagali in ga odpeljali v bolnišnico. Toda med prekinitvijo so zadeve še bolj eskalirale. V popolnem kaosu je eden od domačih navijačev preskočil ograjo in stekel na zelenico, nato pa s hrbta z zastavico za kot napadel gostujočega čuvaja mreže Ozana Evrima Ozenca, preden so srboriteža obvladali vratarjevi soigralci in varnostna služba. Okrvavljen Ozenc je bil zadosten razlog, da je srečanje dokončno bilo odpovedano.

Nadaljevanje je derbi doživel na ulicah Izmirja, kjer so se pozno v noč nadaljevali spopadi navijačev, prav gotovo pa bo sledil še vsaj en polčas. Nekaj ur po tekmi je namreč sledil nov šok. Mestne oblasti so namreč objavile poročilo, da so navijači Altaya pirotehniko na stadion pretihotapili kar s pomočjo reševalcev oziroma v reševalnih vozilih.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kadrić debitiral z zmago

Naš nekdanji mladi reprezentant Haris Kadrić, se od minulega poletja nahaja v Srbiji. Najp…