Končane so še zadnje klubske obveznosti pred dvotedenskim reprezentančnim premorom, v katerem se bo Slovenija pomerila s Švico in Estonijo. V teh dveh pomembnih obračunih bo veliko verjetno odvisno tudi od Valterja Birse, ki je nocoj še nadgradil predstavo iz uvodnega kroga Serie B.


Chievo je v drugem krogu na Stadionu Marcantonio Bentegodi pričakal visokoleteči Lazio, tekma pa se gotovo ni razvila po željah sinjemodrih iz Rima. Že v prve pol ure smo videli dva zadetka v mreži Berishe, pred koncem prvega polčasa pa je na sceno stopil še slovenski reprezentant, ki je bil podajalec tudi pri prvem zadetku Riccarda Meggiorinija. Povod za potrditev izjemne forme Primorca je bil prekršek Stefana Raduja na robu šestnajstmetrskega prostora, po katerem je k žogi stopil Birsa in z neubranljivim strelom pod stičiščem prečnika in leve vratnice zadel za bogato prednost Verončanov. Piko na i je nato Valter Birsa postavil v 68. minuti, ko je z lepo asistenco do drugega zadetka na tekmi pomagal še Paloschiju in tako kronal novo odlično predstavo v dresu Chieva, ki jo je spletni portal WhoScored ocenil s čisto desetico.

Ni pa bil Birsa edini, ki je danes tresel. Četrtega zadetka v 1. HNL se je veselil Roman Bezjak, ki je trenutno z golom zaostanka za Arminom Hodžićem iz Dinama tudi drugi strelec lige. Korošec, ki ga Katanec ni uvrstil med štiriindvajseterico izbrancev, je zadetek dosegel proti ekipi Osijeka, ki je bila na Rujevici popolnoma razglašena. Tekma se je končala s “petardo” v mreži modro-belih, v 32. minuti pa je delček k uspehu na novozgrajenem objektu pristavil tudi Roman Bezjak, ki je s pomočjo strelca prvega zadetka Balaja in vratarja gostujoče ekipe, Mikulića, uspel povišati prednost na 2:0.

https://www.youtube.com/watch?v=_HsZx5tA0nw

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kurtić in Turk bosta sodelovala z italijanskim zvezdnikom

Slovenski reprezentant Jasmin Kurtić in njegov mlajši rojak Martin Turk bosta v novi sezon…