Slovenija, nogometna reprezentanca znana predvsem po vzgajanju odličnih vratarjev postaja v nogometne svetu vedno bolj znana tudi po zaslugi napadalcev, ki so strah in trepet vratarjev po zelenicah širom Evrope. Tudi v tem tednu Slovenci nadaljujejo z odlično formo in bitko za mesto v reprezentanci, ki ga je zaradi poškodbe moral oddati Milivoje Novaković. Pisali smo že o odličnem evropskem debiju Roberta Beriča pri francoskem Saint Ettienu, včeraj pa sta se v statistiko vpisala še dva legionarja, ki navdušujeta z odlično formo.


Prvi spravlja navijače v ekstazo le trideset kilometrov od slovenske meje, kjer v vijoličastem dresu brani barve celovške Austrie. To je seveda Patrik Eler, ki skupaj z Rajkom Repom tvori zadnji del slovenske armade pri celovškemu drugoligašu, kjer so še v lanski sezoni igrali Vinko, Žurej in Sprečo. Novincu v drugi avstrijski ligi pa ne kaže zelo slabo, saj so trenutno na šestem mestu prvenstvene lestvice, veliko k temu pa sta prispevala tudi Slovenca, ki sta od skupno sedemnajstih zadetkov prispevala enajst. V tem krogu je bil kot že rečeno uspešen  Patrik Eler, ki je zadel proti drugi ekipi Red Bull Salzburga, Lieferingu, ker pa je bilo v  86. minuti, ko je Eler zadel, že 4:0, do preobrata celovški klub ni prišel. Eler tako po desetih odigranih krogih drži tretje mesto na lestvici strelcev, kjer z enajstimi zadetki vodi innsbruckov Thomas Pichlmann.

Še mesto višje na listi strelcev lahko najdemo Etiena Velikonjo, ki je odlično začel novo sezono v drugi belgijski ligi, kamor je Lierse izpadel v lanski sezoni. Eti je zadel na zadnjih treh tekmah v dresu rumeno-črnih, ki jim trenutne ne kaže najbolje v boju za vrnitev v Jupiler Pro ligo, saj zasedajo šele deveto mesto na razpredelnici, kjer je dnu Dessel, proti kateremu se je Lierse pomeril včeraj. Tekma se ni najbolje začela za ekipo Velikonje, saj je v sedemnajsti minuti zadel Wolke Janssens, vendar je še pred odmorom rezultat izenačil Ayub Masika. 23-letni Kenijec je za veselje na tribunah Herman Vanderpoortenstadiona z zadetkom poskrbel še v drugi minuti nadaljevanja, nekaj minut kasneje pa je na sceno stopil tudi Etien Velikonja. Bivši igralec Gorice, Maribora in Cardiffa je do priložnosti prišel v 53. minuti, ko si je Velikonja žogo nastavil na belo točko iz katere je premagal Kustermansa in postavil končni izid, 3:1 za Lierse. S to zmago se je ekipa Younesa Rachida Zerdouka dvignila na deveto mesto s sedmimi točkami prednosti za prvouvrščenim Tubekejem.

Eler in Velikonja tako trkata na vrata slovenske reprezentance, ki bo naslednji in tudi zadnji tekmi kvalifikacij za Euro 2016 odigrala v drugem oktobrskem tednu, ko v Mariboru gostuje Litva, nato pa se še bodo naši reprezentantje odpravili v San Marino. Tekmi proti na papirju lahkima nasprotnikoma bosta seveda priložnost za vpoklic kakšnega debitanta, oziroma starega znanca dresa s Triglavom, ki bi lahko vnesel svežino v slovensko nogometno reprezentanco.

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Samardžić zamenjal klub v Združenih arabskih emiratih

Nekdanji slovenski reprezentančni branilec Miral Samardžić je v Združenih arabskih emirati…