Filip Valenčič ima novega delodajalca. Nekdanji nogometaš Interblocka, Olimpije in italijanske Monze je z najstarejšim klubom profesionalnim klubom na svetu sklenil enoletni dogovor. Valenčič je na Otok prestopil kot prost igralec, saj mu je pogodba z italijansko Monzo potekla.


Valenčič je nogometno kariero pričel pri ljubljanskem Interblocku, kjer je na 31 tekmah dosegel 17 zadetkov. Nato ga je pot vodila k Olimpiji, kjer je ostal tri leta in pol ter se na 88 tekmah trinajstkrat podpisal kot strelec zadetka. 23-letni napadalec se je v začetku februarja za sodelovanje dogovoril z Monzo, v dresu katere pa je na vsega šestih tekmah dosegel en zadetek. Kot so zapisali na spletni strani Notts Countyja, je Valenčič igralec z odličnim pedigrejem in izkušnjami iz Evropske lige. Ob tem so še dodali, da ima nos za zadetke in lahko igra z obema nogama.

Kot zanimivost še dodajmo, da je trener tega četrtoligaša Ricardo Moniz, ki je v preteklosti že sodeloval z enim od slovenskih nogometašev. V sezoni 2013/13 je bil trener madžarskega Ferencvaroša, katerega član je bil tedaj tudi Marko Ranilović.

Naloži več sorodnih novic
  • Maribor v zadnji minuti do zmage

    Kako pomembna tekma čaka Maribor v torek je pokazala današnja prva postava proti ekipi Krš…
  • Poraz, ki daje upanje

    Mariborčani so na prvi tekmi četrtega predkroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov n…
  • Petarda Maribora za skok na vrh

    Nogometaši Maribora so hitro pokazali, da bodo oni tisti, ki bodo narekovali tempo igre v …
Naloži več novic od Matej Pučko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Za Šporarja tokrat v igri Ligue 1?

Sporting iz Lizbone, kjer je Ljubljančan začel prejšnjo sezono, na Šporarja naj ne bi več …