Ob Mariborčanih, ki jih v Mostarju ob 19:30 čaka obračun s četo Zrinjskega, bodo danes in jutri v igri za napredovanje v tretji krog kvalifikacij Lige prvakov še štirje Slovenci.


Danes ob 20:45 se bosta pričeli tekmi severnoirskega Cliftonvilla in madžarskega Debrecena ter srbskega Partizana in ferskega HB-ja. Člana madžarskih prvakov, ki bodo prvo srečanje odigrali v Belfastu, sta Rene Mihelič in Dalibor Volaš, ki pa se ni znašel med osemnajsterico nogometašev, ki je odpotovala na irski otok. 27-letnega Ankarančana ni bilo niti v kadru za petkovo tekmo Superpokala z Ujpestom, ki jo je Debrecen izgubil po enajstmetrovkah, je pa zato dan kasneje zadel na prijateljski tekmi s selekcijo Székelyfölda, v Romuniji živečih Madžarov. Beograjskemu Partizanu proti državnemu prvaku ferskih otokov ne bo mogel pomagati niti Branko Ilić, ki je sicer iz Izraela že prejel vso potrebno dokumentacijo in bil že registriran, a je z moštvom črno-belih doslej opravil vsega štiri treninge, strateg Beograjčanov Marko Nikolić pa je za srbske medije že potrdil, da na uvodni preizkušnji prav iz prej navedenega razloga na izkušenega Ljubljančana še ne bo računal.

V sredo bo na sporedu še pet preostalih obračunov, med njimi bo tudi dvoboj bolgarskega Ludogorca in luksemburškega Dudelanga. Roman Bezjak je imel v zadnjih dneh nekaj težav s poškodbo dimelj, a so preiskave po vrnitvi iz Anglije, kjer so Bolgari opravili večino priprav, pokazale, da ne gre za resnejšo poškodbo napadalca, ki je v lanski sezoni dosegel dvajset zadetkov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kje bo kariero nadaljeval Žan Rogelj?

Nekdanji nogometaš Triglava, ki je poleti 2019 zapustil Slovenijo, že tretjo sezono zapore…