Slovenija je znana po odličnem delu z vratarji, ki jih na sončni strani Alp zagotovo ne manjka. V zadnjem tednu je na otoku nase opozoril že mladi Žan Luk Leban, tokrat pa se pomikamo nekoliko južneje od Slovenije, kjer bomo našli trenutno najbolj vročega vratarja v prvenstvu Bosne in Hercegovine. Gre za Adnana Golubovića, ki je pred leti zbral tudi nekaj prvoligaških nastopov v dresu Domžal.


Golubović sicer ne sodi med najmlajše vratarje, saj je s 25. leti izkusil že marsikaj. Dolgo časa je branil v nižjih italijanskih ligah, od lanskega poletja pa je polnopravni član Slobode iz Tuzle, kjer že postavlja rekorde. Trenutno je nerešljiva uganka za izvajalce enajstmetrovk, saj je letos ubranil že štiri strele iz bele pike in se s tem izenačil na vrhu večne lestvice vratarjev, ki so v tamkajšnjem prvenstvu zaustavili največ enajstmetrovk.

Zadnjo je ubranil pretekli vikend, ko se je Sloboda Tuzla veselila domače zmage nad Željezničarjem. V tej sezoni je med drugim prebral namero tudi Goranu Brkiću, sicer ljubljencu ljubljanskih navijačev, ki igra v Tuzli za mestnega tekmeca Slobode.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Urban Podvratnik
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

VIDEO: Oblak in druščina s petardo preko Eibarja

Jan Oblak je z Atleticom po slabših rezultatih, kot kaže končno znova prišel v formo. Včer…