Darko Milanič tudi uradno ni več trener graškega Sturma, saj bo trenersko pot nadaljeval pri Leeds Unitedu. Izolan se je s štajerskim klubom, ki ga je prevzel lansko poletje, formalno razšel na današnji tiskovni konferenci, ko sta se od njega poslovila predsednik kluba Christian Jauk in generalni direktor Gerhard Goldbrich.


Darko Milanič, nekdanji strateg Primorja, Gorice in Maribora, je Sturm zadnjič vodil včeraj popoldne, ko so Štajerci slavili na gostovanju pri Riedu. Zdaj že nekdanji strateg črno-belih je danes potrdil, da se seli k Leeds Unitedu. “Odločitev ni bila lahka. Želel sem si še dolgo ostati v Gradcu, a je prispela ponudba iz drugega sveta. Ponudbo sem sprejel, saj nikoli ne veš, če se bo takšna priložnost še kdaj ponudila,” je o ponudbi iz Otoka razlagal 46-letni strokovnjak, ki pa je še enkrat poudaril, da bo ostal velik navijač kluba: “Sturm je moj klub. Vselej sem dejal, da sem kot igralec tukaj preživel lepe dni, sedaj pa sem kot trener tu našel veliko prijateljev. Ostajam navijač Sturma.”

Milanič bo s sabo v Anglijo odpeljal tudi dosedanjega pomočnika Novico Nikčevića, kot na svoji spletni strani poroča Kleine Zeitung, pa bo nekdanji reprezentančni kapetan z vodstvom kluba, ki je v lasti Italijana Massima Cellina, sklenil dveletno pogodbo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji celjski vezist do prvenca v Turčiji

Še v lanski sezoni je branil barve grofov, na začetku letošnje pa so Celjani Jakoba Novaka…