Robert Koren bo kariero nadaljeval v daljni Avstraliji. Novica je po nekajdnevnih ugibanjih in namigovanjih sedaj tudi uradno potrjena, saj je 33-letni vezist z vodstvom kluba podpisal dveletno pogodbo in bil že predstavljen kot novinec.


“Robert je izvrsten nogometaš, ki ima izjemne izkušnje iz najvišjega razreda angleškega nogometa in že nestrpno pričakujemo, kaj bo doprinesel k Melbourne Cityju. Roberta smo v Melbourne pripeljali z namenom, da z izkušnjami in kvaliteto pomaga ekipi. Je rojen vodja in timski igralec na ter izven igrišča,” je ob sklenitvi dogovora pojasnil Brian Marwood, direktor Melbourne Cityja, s katerim se je strinjal tudi vodja stroke, trener John van’t Schip: “Menimo, da lahko Robert moštvu nekaj doda in nam pomaga do naslednje stopničke. Je timski igralec, za katerega verjamemo, da bo prispeval svoj delež in celotnemu moštvu pomagal, da razvije potencial in rezultat.”

Koren, ki bo tudi v novem klubu nosil številko 10, se je z vodstvom kluba srečal že pred dnevi v Angliji, ko je bilo člansko moštvo na 17-dnevnih pripravah v Manchestru. Novim soigralcem, z nekdanjim kapetanom slovenske izbrane vrste si bosta slačilnico delila tudi Damien Duff in David Villa, se bo Koren priključil jutri na igriščih univerze La Trobe.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenski reprezentant bo podaljšal sodelovanje s turškim velikanom

Slovenski reprezentant, ki nastopa za turškega velikana iz Carigrada naj bi bil tik pred p…