Italijanski mediji poročajo, da bo slovenski nogometaš Jasmin Kurtić, kariero nadaljeval pri Sassuolu. Reprezentančni vezist bo tako še naprej igral v najmočnejši italijanski ligi, saj je Sassuolo v minuli sezoni osvojil prvo mesto v Serie B in se prvič v 91-letni zgodovini kluba uvrstil v Serie A. Klub svoje tekme sicer igra v 20 kilometrov oddaljeni Modeni.


Finančne podrobnosti prestopa niso znane, v posel pa bo vključen tudi 30-letni italijanski krilni napadalec Gennaro Troianiello, ki se bo preselil v Palermo. Kurtić se je v največje sicilijansko mesto preselil januarja 2011 iz Gorice in je za Palermo zbral 35 nastopov v Serie A, v katerih je zabil en gol. V sezoni 2011/12 je v drugi ligi kot posojen igralec zelo uspešno igral za Varese. Tržna vrednost Belokranjca naj bi znašala okrog dva milijona evrov.

Palermo je v minuli sezoni izpadel iz najmočnejše italijanske lige in kontraverzni predsednik kluba Maurizio Zamparini bo med letošnjim poletjem zelo prevetril zasedbo kluba. Eden najbolj zaželjenih igralcev “rosanerov” je še en slovenski reprezentant, in sicer Josip Iličić, ki bo v naslednjih tednih ena izmed najbolj vročih rob na Apeninskem polotoku in bo skoraj zagotovo sledil Kurtiću ter si poiskal nov klub. Ob Iličiću člani Palerma še naprej ostajajo tudi Armin Bačinović, Siniša Andjelković in Aljaž Struna, ki so v zadnji sezoni kot posojeni igralci nastopali za klube v Serie B.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kurtić s pravo bombo nad romunskega prvaka (VIDEO)

Slovenski reprezentant Jasmin Kurtić je zablestel na obračunu romunskega pokala med Univer…