Že pred dnevi smo poročali o tem, da je 21-letni Škofjeločan za portugalsko A Bolo potrdil prestop v vrste ‘Rojiblancosov’, sedaj pa je prestop tudi uradno potrjen, madridski Atletico je na svoji spletni strani potrdil, da se Jan Oblak seli v Madrid.


Z aktualnim španski prvakom je Oblak, ki ga jutri čaka še zdravniški pregled, podpisal kar šestletno pogodbo, Atletico pa bo Benfici za prestop 21-letnega Škofjeločana nakazal kar 16 milijonov evrov, s čimer je Oblak postal najdražji nogometaš v zgodovini Sloveniji. Del odškodnine bo šel tudi na račun ljubljanske Olimpije, saj ji pripada nadomestilo za vzgojo in usposabljanje igralca, obenem pa sta se vodstvi Olimpije in Benfice ob prestopu v Lizbono dogovorili tudi za delež kolača prejete odškodnine.

“Jan Oblak je izjemno kakovosten vratar, z bleščečo prihodnostjo. Prepričani smo, da bomo zaradi njegove kakovosti še močnejši. V njem smo dobili enega najbolj nadarjenih vratarjev na svetu. To je odlična novica za naš klub,” zadovoljstva ob sklenitvi prestopa ni skrival José Luis Pérez Caminero, športni direktor madridskega kluba.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kje bo kariero nadaljeval Žan Rogelj?

Nekdanji nogometaš Triglava, ki je poleti 2019 zapustil Slovenijo, že tretjo sezono zapore…