Mladi slovenski reprezentant Amir Feratović, ki je Slovenijo zapustil že pri osemnajstih letih, ko se je preselil v mladinski pogon Rome, bo še naprej igral na Portugalskem. Vendar ne bo več nosil dresa drugoligaške ekipe CF Estrela Amadora, ampak bo oblekel dres enega največjih klubov – Benfice!


Zanimanje za dvajsetletnika je v tem prestopnem roku je pokazalo kar nekaj klubov, med njimi so bili predvsem italijanski in portugalski klubi, Feratović pa se je na koncu odločil za selitev v Lizbono. Tam bo igral v rezervnem moštvu Benfice, za katerega zelo uspešno igra tudi slovenski vezist Žan Jevšenak. Nekdanji nogometaš Brava je zaenkrat Benfici zgolj posojen do konca aktualne sezone, imajo pa orli možnost, da ga po koncu posoje za okrogel milijon evrov odkupijo.

Rad bi se zahvalil klubu, ker je verjel vame. To je velik korak naprej v moji karieri in zelo sem vesel, da sem tukaj. Navijačem sporočam, da sem presrečen zaradi prestopa, da sem o Benfici slišal ogromno izjemnih stvari in da bom dal vse od sebe na igrišču, mladi branilec ni skrival navdušenja ob prestopu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Žan Mencinger
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kje bo kariero nadaljeval Žan Rogelj?

Nekdanji nogometaš Triglava, ki je poleti 2019 zapustil Slovenijo, že tretjo sezono zapore…