Saga v zadevi Robert Berić je končno dobila epilog. Po dolgotrajnih pogajanjih se Krčan seli v francoski Saint Etienne. Najuspešnejši francoski nogometni klub je v “bitki” z Readingom, Club Bruggom in sedanjim klubom iz Dunaja uspel “osvojiti” slovenskega reprezentančnega napadalca, ki bo tako v letošnji sezoni poleg močne Ligue 1 nastopil tudi v Evropski ligi, kjer ekipo Cristopha Galtierja čakajo Dnipro, Lazio in Rosenborg.


Štiriindvajsetletni Berič je v letošnji sezoni dokončno potrdil, zakaj je tako cenjen pri naših severnih sosedih, kjer se je najprej uveljavil pod Milaničem pri Sturmu, nato pa še pri dunajskem Rapidu, s katerim je prišel do drugega mesta v avstrijski Bundesligi. Njegove predstave so mu tudi drastično dvignile ceno, tako da je moral francoski prvoligaš zanj odšteti kar 5,5 milijonov evrov, kar je četrti najdražji prestop v zgodovini avstrijske Bundeslige, kjer z odškodnino 10,5 milijonov vodi Sadio Mane, ki je v lanski sezoni okrepil Southampton. “Odločitev je bila vse prej kot lahka. V Rapidu sem se vselej dobro počutil, po zaslugi soigralcev in trenerjev pa sem tudi napredoval. Sem profesionalni nogometaš in kot takšen moram gledati na svoj razvoj, zato sem tudi želel v Francijo. Hvala navijačem za vso podporo. Razumem, da ste nekateri med vami razočarani, lahko pa vam obljubim, da bom Rapid nosil v srcu in zanj še naprej stiskal pesti,” je Berić, ki je novemu klubu obljubil štiriletno zvestobo, dejal ob slovesu od Rapida, ob tem pa očitno poskrbel tudi za pravi naval na spletno stran dunajskega kluba, saj ta že nekaj minut ne deluje.

Berić sicer ne bo imel veliko časa za spanje na lovorikah, saj Saint Etienne v naslednjem krogu čaka Montpellier, pred tem pa bo svojo kvaliteto Krčan poizkusil pokazati tudi v dresu slovenske reprezentance, ki se bo v prihodnjih dneh pomerila s Švico in Estonijo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Samardžić zamenjal klub v Združenih arabskih emiratih

Nekdanji slovenski reprezentančni branilec Miral Samardžić je v Združenih arabskih emirati…