Na Apeninskem polotoku je odjeknila novica, da se je legendarni čuvaj mreže Gianluigi Buffon leto dni pred iztekom pogodbe odločli zaključiti izjemno bogato kariero, ki je trajala kar 26 let. Slovo 45-letnika odpira možnosti za več kot 20 let mlajšega Slovenca.


Pri Parmi si namreč kruh služi Martin Turk, ki je nazadnje kot posojen nogometaš igral za Sampdorio. Devetnajstletni Primorec, okroglih 20 let bo praznoval čez slabe tri tedne, je član kluba iz Emilije-Romanje od leta 2021 in je doslej za prvo moštvo zbral natanko 10 nastopov v Serie B. V minuli sezoni je za Sampdorio zbral tudi štiri nastope med italijansko elito.

Turk velja za izjemno talentiranega čuvaja mreže in ima pogodbo s Parmo sklenjeno še za dve sezoni. Član slovenske mlade reprezentance bi naj še pred nekaj tedni bil na izhodnih vratih kluba, odločen iskati srečo drugje, a je nato prišlo do popolnega zasuka. Pri Parmi so se odločili, da ga ne prodajo, prav tako pa bi si naj premislil tudi Slovenec. Morda z vednostjo, da se legendarni “Gigi” dokončno poslavlja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zahović združil moči z Janžo in Podolskim!

Slovenski nogometaš Luka Zahović se po predčasnem odhodu iz reprezentančnega tabora pred E…