Derbi kroga v avstrijski Bundesligi je kar nekoliko presenetljivo, kljub odličnemu začetku sezone, pripadel nogometašem Wolfsbergerja. Pod edini zadetek se je podpisal prav naš Tadej Trdina, ki je Salzburgu zadal še drugi zaporedni poraz na domači sceni in WAC popeljal na vrh prvenstvene razpredelnice.


Obračun, ki je bil izjemoma odigran na celovškem stadionu Wörthersee, je spremljalo kar 19.250 gledalcev, kar je tudi klubski rekord. Večina gledalcev je srečanje po zaslugi Trdine zapuščala dobre volje, saj je Slovenec v 26. minuti, po prostem strelu Španca Jacoba Ynclana, ukanil gostujočo ofsajd zanko in pobegnil gostujoči obrambi, v prvi vrsti Jonathanu Sorianu, ki je bil ob prekinitvi zadolžen za pokrivanje napadalca. Korošec, ki se je v Volšperk letos poleti preselil iz solnograškega Grödiga, osamljen pred vratarjem Alexandrom Walkejem ni imel težavne naloge in je natančen predložek po strelu z glavo pretvoril v zadetek. 26-letni Mežičan je sicer igral le v prvem polčasu, saj je bil ob odmoru žrtvovan ob rdečem kartonu Christopherja Wernitzniga, ki je moral po prekršku nad Sorianom igrišče zapustiti že v 44. minuti. Trener Dietmar Kühbauer je bil tako prisiljen v taktične spremembe in je iz igre potegnil prav slovenskega napadalca, ki se je v osmem krogu veselil še četrtega prvenstvenega zadetka, s čimer je tudi tretji strelec Bundeslige.

Kampl je v dresu Salzburga odigral celotno srečanje, imel v drugem polčasu dve lepi priložnosti, ki pa sta ostali neizkoriščeni. Gostje so sicer proti domačemu golu sprožili kar 25 strelov, od tega sicer le pet v okvir vrat, a je bil domači čuvaj mreže Alexander Kofler vselej odlično postavljen, kar nekajkrat pa je gostom v zaključku zmanjkalo osredotočenosti.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenija edina z dvema predstavnikoma med elitno deseterico

Včeraj je v Parizu potekala slavnostna podelitev priznanj najboljšim posameznikom v letošn…