Nogometna zveza Slovenije bo morala pred zaključkom kvalifikacij za Evropsko prvenstvo, Slovenijo čaka še obračun z Andoro in Estonijo, poiskati novega mlade reprezentance Slovenije, saj je Tomaž Kavčič reprezentanco do 21 let zamenjal s kitajskim drugoligašem.


Kavčič, ki so ga v minulih tednih mnogi povezovali tudi s klopjo ljubljanske Olimpije, bo vodil Qingdao Jonoon FC, ki prihaja iz skrajnega zahoda Kitajske, ter po polovici prvenstva zaseda šesto mesto lestvice in se bori za vrnitev med kitajske prvoligaše, med katerimi je pred lanskim izpadom igrala kar sedemnajst zaporednih sezon. 60-letni strateg, ki je mlado izbrano vrsto vodil na 42 tekmah, je ob tem za spletno stran NZS povedal sledeče: “Praktično čez noč se mi je ponudila priložnost za treniranje na Kitajskem. Odločitev ni bila lahka. Nogometni zvezi Slovenije, predsedniku Aleksandru Čeferinu, vsem zaposlenim, svojim sodelavcem v strokovnem vodstvu in igralcem se zahvaljujem za izjemno sodelovanje, ki je trajalo kar šest let, ter za podporo, ki sem jo imel za nemoteno delo.”

Kot so še zapisali na spletni strani NZS, je bil odhod Ljubljančana usklajen z vodstvom zveze, Kavčiču pa so se obenem zahvalili za odlično, strokovno, pošteno in predano delo ter mu zaželeli veliko uspeha na njegovi nadaljnji trenerski poti.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenski reprezentant bo podaljšal sodelovanje s turškim velikanom

Slovenski reprezentant, ki nastopa za turškega velikana iz Carigrada naj bi bil tik pred p…