Slovenski legionarji so v uvodu sezone strelsko odlično navdahnjeni, potem ko smo že poročali, saj sta se med strelce včeraj vpisali tudi Zlatan Ljubijankić in Džengis Čavušević.


Nekdanja nogometaša domžalskega prvoligaša sta s svojima kluboma osvojila točko, le-te so bili zagotovo bolj veseli v taboru Zlatana Ljubijankića, saj je Omiya Ardija ob polčasu proti Hiroshimi zaostajala s kar 0:3, izkušeni Ljubljančan je v 52. minuti pričel preobrat, ki ga je dve minuti kasneje nadaljeval Dragan Mrdja, lani soigralec Nejca Pečnika in Dejana Kelharja pri Crveni zvezdi. Mrdja je z drugim zadetkom v 71. minuti postavil tudi končni izid srečanja. Omiyi po petnajstih krogih prvenstva še vedno kaže slabo, saj je moštvo s štirinajstimi točkami na predzadnjem, sedemnajstem mestu, a na srečo zaostanek za najbližjimi konkurenti ni visok.

Nekoliko manj so z remijem zadovoljni v moštvu St. Gallena, saj so gostje iz Berna do izenačenja prišli v izdihljajih srečanja, potem ko je za točko Young Boysov poskrbel Affum. Džengis Čavušević, ki je v minuli sezoni zaradi nove poškodbe kolena odigral zgolj sedem srečanj, je igral do 72. minute, potem ko je v 14. minuti obračuna načel mrežo gostov. Srečanje pa je zaznamoval tudi avtogol Milana Gajića, gostujočega nogometaša, ki je v 52. minuti v slogu, ki bi mu ga zavidal tudi veliki Zlatan Ibrahimović, zatresel lastno mrežo.

Zadetek Zlatana Ljubijankića
https://www.youtube.com/watch?v=j9gCf-JduS0#t=183

Zadetek Džengisa Čavuševića

https://www.youtube.com/watch?v=80SabtXmh0I

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji celjski vezist do prvenca v Turčiji

Še v lanski sezoni je branil barve grofov, na začetku letošnje pa so Celjani Jakoba Novaka…