Slovenskim trenerjem v tujini ni lahko. Verdenik je po petih zaporednih porazih izgubil službo pri japonski Omiyi Ardiji. Če pa se bodo slabi rezultati nadaljevali pri Crveni zvezdi, bo podobno usodo lahko doživel tudi Slaviša Stojanović.


Nekdanji selektor slovenske reprezentance Slaviša Stojanović kljub izpadu iz Evrope in slabemu začetku v srbskem prvenstvu ostaja trener Crvene zvezde. V srbskih medijih so še pojavile informacije, da naj bi uprava kluba v ponedeljek razpravljala o njegovem delu, vendar omenjenega sestanka najbrž ne bo, zato Stojanović ostaja trener Crvene zvezde. Rdeče-beli so v 1. krogu gostovali pri Javorju iz Ivanjicev in izgubili s 4:2. Beograjčani so v 1. polčasu nadigrali domačine, vendar so le-ti znali izkoristiti napake gostujoče obrambe in dvakrat zadeli. Beograjčani so le uspeli izenačiti do odmora, strelca za rdeče-bele sta bila Kasalica in Pečnik. V 2. delu pa do domači še dvakrat zadeli, medtem je bil dvajset minut pred koncem pri gostih izključen branilec Novak Martinović, in slavili pomembno zmago. Trener Crvene zvezde s porazom in z odnosom svojih varovancev ni bil najbolj zadovoljen. “Javor je zasluženo zmagal in pokazal, kako se bori na igrišču. Pri izidu 2:2 sem imel še upanje, da lahko nekaj naredimo, a nam ni uspelo. Generacije igralcev in navijačev Crvene zvezde vedo, kako se brani barve kluba, ta poraz pa je pokazal, da smo dres velikega kluba osramotili. Moja ekipa je imela danes katastrofalen odnos do igre. To ne pelje nikamor,” je poraz komentiral Stojanović. Crvena zvezda v naslednjem krogu doma gosti Jagodino. V primeru poraza pa se lahko zgodi, da bo Stojanović naslednji slovenski trener v tujini, ki bi izgubil službo.

Omiya Ardija je po petih zaporednih porazih v japonskem prvenstvu odslovila slovenskega trenerja Zdenka Verdenika. Slovenski strokovnjak je moštvo iz Saitame prevzel lani in ga rešil izpada v drugo ligo. Na začetku nove sezone je Omiya Ardija celo vodila na lestvici, po poškodbi Novakovića in Ljubljankića pa so nanizali pet zaporednih porazov in zdrsnili na četrto mesto, zato se je vodstvo kluba odločilo, da Verdenika zamenjajo z novim trenerjem.

Kaj bo Verdenik počel v prihodnosti in koliko časa bo Stojanović še trener Crvene zvezde, še ni znano.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kurtić s pravo bombo nad romunskega prvaka (VIDEO)

Slovenski reprezentant Jasmin Kurtić je zablestel na obračunu romunskega pokala med Univer…