Slaviša Stojanović se je pred dnevi poslovil od trenerskega stolčka Crvene zvezde, s katero se je kljub vsem težavam in polenom pod noge zavihtel na vrh državnega prvenstva. Finančne težave kluba so Stojanoviću preprečile dokazovanje v kvalifikacijah Lige prvakov, izčrpani Stojanović pa se je poslovil od funkcije trenerja rdeče-belih.


Srbski mediji so pred dnevi zapisali izjavo Zvezdna Terzića, vršilca dolžnosti športnega direktorja, ki je povedal, da se 44-letni Ljubljančan poslavlja zaradi utrujenosti in načetega zdravja. A nekdanji selektor Slovenije, ki se je v Sloveniji dokazal z delom v Domžalah in Celju, kjer je že v sezoni 2008/09 dokazal, da se odlično znajde tudi v kaotičnih razmerah, je za agencijo Beta povedal, da utrujenost in zdravje nista bila edina razloga za slovo od Marakane: “Prekinil sem svoj dopust in v Beograd pripotoval z željo, da poiščemo rešitev za aktualne probleme in se pogovorimo o ciljih za prihodnjo sezono, a na žalost pri tem nisem bil uspešen. Razlogov za moj odhod je več, le-ti so povezani z marsičem in odločitev ni le izključno moja.”

“Udejanjili smo cilj, ki nam je bil ob začetku sezone postavljen kot imperativ. Vesel sem, da smo osrečili mnoge, pot je bila težka in pustila je posledice, a na tej cesti nikoli nisem bežal od odgovornosti,” je še povedal Stojanović, ki se je še v isti sapi klubu, navijačem, strokovnim sodelavcem, zaposlenim v klubu in igralcem zahvalil za zaupanje, spodbudo in sodelovanje.

Zvezda je na svoji spletni strani že sporočila ime novega trenerja, čeprav vesti o odhodu Stojanovića na isti spletni strani ni zaslediti. Rdeče-bele bo v prihodnje vodil mladi Nenad Lalatović, sicer nekdanji kapetan članske ekipe, ki je nazadnje vodil Voždovac

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenski reprezentant bo podaljšal sodelovanje s turškim velikanom

Slovenski reprezentant, ki nastopa za turškega velikana iz Carigrada naj bi bil tik pred p…