Tudi nedelja je bila za naše legionarje izjemno uspešna. Andraž Šporar je v velikem slogu odločil tekmo na Slovaškem, v Italiji sta blestela Kurtić in Iličić, zadela pa sta tudi Verbič in Kramer.


Andraž Šporar, član bratislavskega Slovana, je na gostovanju proti Zemplin Michalovke v 29. minuti zadel izjemen zadetek s škarijcami. To je bil tudi edini gol na srečanju in skupno Šporarjev deveti, Slovan pa z drugo zaporedno zmago vodi na lestvici.

Na Apeninskem polotoku je bil danes zelo uspešen tudi naš zvezdnik Josip Iličić. Popularni Jojo je ob visoki zmagi Atalante nad Udinesejem prispeval kar dva zadetka, tekma pa se je končala z visokih 7:1. Iličić je zadel za 1:1 in 3:1, nad njim pa je bil storjen tudi prekršek za najstrožjo kazen. Slovenska sedmica je v letošnji sezoni zadela tri gole, Bergamasci pa po devetih krogih zasedajo visoko tretje mesto.

Zelo pomembno vlogo na težki tekmi med SPAL-om in Napolijem pa je imel še en slovenski nogometaš, ki uspešno igra v Italiji. Jasmin Kurić je v 16. minuti zadel za 1:1 in svojemu klubu prinesel pomembno točko. SPAL na lestvici Serie A zaseda 19. mesto, za Belokranjca pa je bil to drugi gol v sezoni.

Na severu Evrope je ob remiju zadel tudi Benjamin Verbič. Član Kijevskega Dynama je na tekmi proti Karpatom zadel za končnih 1:1. Kijevčani so s tem remijem prekinili niz štirih zaporednih zmag in na lestvici zaostajajo le za Shakhtarjem iz Donetska, slovenski vezist pa je v letošnji sezoni prispeval tri zadetke.

Prvi gol v Švici pa je na težki tekmi proti takrat vodilnemu Baslu dosegel slovenski mladi reprezentant Blaž Kramer. Član Züricha je ob zmagi nad zvenečim nasprotnikom odigral pomembno vlogo, saj je zadel za končnih 3:2 in svojemu klubu prinesel zmago. Zürich se je z zmago dvignil na šesto mesto, Basel pa je padel na drugo. Ob koncu tekme je v igro vstopil tudi Denis Popović.

Novo točko pa je proti Saint-Etiennu osvojil tudi slovenski trener Luka Elsner. Nogometaši Amiensa so na zahtevnem srečanju remizirali in nadaljujejo z dobro igro. Varovanci Luke Elsnerja niso izgubili že na štirih tekmah zapored in na lestvici zasedajo 14. mesto.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Vitan Hodnik
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nekdanji reprezentant podaljšal pogodbo v Nemčiji

Eden najboljših vezistov nemške Bundeslige v minulem desetletju in 28-kratni slovenski rep…