V play-offu kvalifikacij za Ligo Europa sta se v slovaški prestolnici pomerila domači Slovan in grški PAOK. Andraž Šporar je odigral celotno tekmo in globoko v sodnikovem podaljšku konkretno prispeval pri golu, ki je Slovakom prinesel zmago nad grškimi prvaki.


Grki so bili skozi tekmo boljši nasprotnik, a nikakor niso uspeli izkoristiti priložnosti in premagati slovaškega vratarja. Ta je v sodnikovem podaljšku poslal dolg predložek do Andraža Šporarja, ki se je znašel pred vratarjem Alexandrosom Paschalakisom. Grk si je ob nespretnem posredovanju privoščil veliko napako, do nje pa je prišel osrednji branilec Slovana Myenty Abena in ob pomoči slovenskega reprezentanta žogo pospravil v prazno mrežo.

Nizozemec je tako v četrti minuti sodnikovega podaljška poskrbel za delirij za vrati grškega vatarja, kjer so bili zbrani najzvestejši slovaški navijači. Slovan ima tako pred povratno tekmo v Solunu minimalno, a še kako pomembno prednost. Glavni cilj trenerja Jana Kozaka pred tekmo je bil zadeti in ob tem ne prejeti gola, kar je njegovim varovancem uspelo v zadnjih trenutkih tekme. To je bila že deseta zaporedna zmaga slovaških prvakov v vseh tekmovanjih. Zadnja tekma za uvrstitev v skupinski del Lige Evropa bo naslednji četrtek na stadionu Toumba v Solunu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Vitan Hodnik
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

VIDEO: Trojna obramba nekdanjega zmaja, ki blesti v ZDA

Že več kot tri leta so minila od kar je Aljaž Ivačič zapustil Olimpijo in se podal v ZDA n…