Za nekdanjim napadalcem ljubljanske Olimpije je sanjska sezona. S svojim klubom Slovanom iz Bratislave je že pred časom postal slovaški prvak, na gala prireditvi, ki jo organizira slovaška nogometna zveza pa je pobral skoraj vse nagrade, ki so bile na voljo.

Šporarju se je v zadnjem krogu nasmihal celo absoluten rekord po številu zadetkov v prvenstvu, a je bil Ljubljančan zelo zadovoljen tudi z izenačitvijo rekorda. 29 zadetkov v eni sezoni državnega prvenstva je pred njim uspelo le nekdanjemu slovaškemu napadalcu Robertu Semeniku.

Tako kot drugod po Evropi, so tudi na Slovaškem organizirali prireditev ob koncu sezone, kjer so podelili priznanja najuspešnejšim nogometašem minulega tekmovalnega leta. Šporar je poleg nagrade za najboljšega strelca, prejel tudi nagrado za uvrstitev v najboljšo enajsterico sezone. Za konec pa je bil okronan še z najprestižnejšo od vseh, saj je bil izbran za najboljšega nogometaša sezone!

Nekdanji kapetan Olimpije je bil po prireditvi izjemno zadovoljen in je dejal: “To je bila najboljša sezona v moji karieri! Nikdar je ne bom pozabil!” V vseh tekmovanjih je na 36 tekmah zadel kar 34 golov, v prvenstvu končal daleč pred vsemi in se bo s svojim Slovanom boril tudi za Ligo prvakov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Vitan Hodnik
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Katanec povlekel asa iz rokava

Nekdanji selektor slovenske reprezentance Srečko Katanec še naprej odlično vodi reprezenta…