Za Janom Oblakom je odlična sezona, v kateri je nase opozoril predvsem v Ligi Prvakov, kjer je povzročal sive lase tudi Ronaldu in druščini. Njegove predstave niso ostale neopažene, za njegove usluge naj bi se zanimal Manchester United, saj bi lahko Angleži ostali brez Davida de Gee, saj ga že nekaj mesecev povezujejo z belim baletom, ki bo v kratkem ostal brez legendarnega Ikerja Casillasa.


Po poročanju španskega AS-a naj bil velik oboževalec  našega reprezentančnega vratarja tudi Louis Van Gaal. Strateg rdečih vragov naj bi po poročanju istega časnika menil, da Škofjeločan poseduje še večji potencial kot De Gea. Manchester United naj bi že vzpostavil prve stike z vodstvom Atletica, vendar bo moral, če bo želel podpisati s slovenskim čuvajem vrat, po vsej verjetnosti aktivirati odkupno klavzulo, ki znaša kar 45 milijonov evrov, s čimer bi bila izenačena največja vsota odškodnine odštetega denarja za vratarja. Rekord sicer že štirinajst let drži Gianluigi Buffon, ki je za omenjeno vsoto prestopil iz Parme v Juventus.

Jan Oblak je sicer že večkrat izjavil, da je v španski prestolnici, kjer bi naj bil v naslednji sezoni prvi vratar, zadovoljen.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kurtić in Turk bosta sodelovala z italijanskim zvezdnikom

Slovenski reprezentant Jasmin Kurtić in njegov mlajši rojak Martin Turk bosta v novi sezon…