Atletico iz Madrida, pri katerem brani Jan Oblak, si je že pred časom zagotovil drugo mesto v španskem prvenstvu in nastop v Ligi prvakov. Danes pa je slovenski reprezentančni vratar postavil rekord španske lige, saj je še četrto leto zapored postal vratar z najmanj prejetimi goli v sezoni.


 Čeprav slovenska številka ena na včerajšnji tekmi Atletica proti Levanteju, ki se je končala z izidom 2:2, zaradi poškodbe ni igral, je postalo jasno, da je Atleticova obramba zopet najboljša v letošnji sezoni. Škofjeločan je v La Ligi odigral 37 tekem in prejel vsega 26 zadetkov. Zgovoren pa je tudi podatek, da je kar 20-krat svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

Oblak primat vratarja z najmanj prejetimi goli v sezoni drži že vse od sezone 2015/2016 in je ta laskavi naziv prejel še četrto leto zapored. Tako je nekdanji vratar ljubljanske Olimpije postavil rekord v najelitnejši španski konkurenci.

Potrebno je omeniti, da sta v zadnjih letih granitno Atleticovo obrambo gradila nepogrešljiva branilca, kapetan Diego Godin in Juanfran, ki po letošnji sezoni zapuščata vrste Colchonerosov. Zato bo rdeče-bele iz španske prestolnice zanimivo opazovati tudi v prihodnji sezoni, ko bodo morali zakrpati dve veliki luknji v zadnji vrsti.

Iz uprave Atletica so že pred tekmo s klubom iz Valencie, ki ni odločala o ničemer, sporočili, da Oblak zaradi lažje poškodbe ne bo igral, kar je bila tudi edina izpuščena tekma v sezoni. Ker naj bi bila poškodba lažje narave, se ni bati, da Oblak ne bi nastopil tudi na kvalifikacijskih tekmah, ki čakajo slovensko izbrano vrsto.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Vitan Hodnik
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matavž in njegov klub v pokalnem finalu ugnali fante Andreja Razdrha

Sezone se na stari celini počasi končujejo. Tudi igralci so že načeti in željni oddiha, da…